FőoldalKonstruktőrUltrakompakt, nyolc megapixeles kameramodul
2013. szeptember 25., szerda ::

Ultrakompakt, nyolc megapixeles kameramodul

A Suyin Optronics bejelentett egy rendkívül apró méretű kameramodult, amelynek maximális felbontása nem kevesebb, mint nyolc megapixel. A 8,5×8,5×5,91 mm méretű modulújdonság a CM 8013 AF05 OV01 típusnévre hallgat, és méreteiből adódóan elsősorban rendkívül kisméretű rendszerekhez ajánlja használatát a gyártó

Az integrált autofókuszos modulnak része a kiváló minőségű, öt darab műanyag lencsetagból álló optika is, amely remek képminőséget biztosít minden körülmények között. A képszenzor szerepét a PLCC tokozású OV8825 CMOS szenzor tölti be 1/3,2" vagy 1/4" formátumban. Az aktív képalkotó terület mérete (más néven az effektív felbontás mértéke) 3296×2460 pixel. A standard kameravezérlő busszal (SCCB) kompatibilis modul a képeket 10-bites RAW RGB (MIPI) állományokként olvassa ki, így a felhasználó igen részletesen kontrollt gyakorolhat a kimeneti képfájlok felett a képminőség és formátum tekintetében is.

A támogatott képméretek között szerepel a nyolc megapixel, valamint az EIS1080p, 1080p, EIS720p, EISQ 1080p, Q 1080p, EISVGA, VGA és QVGA is – hogy csak néhányat említsünk. A maximális képátviteli sebesség (felbontástól függően) nyolc megapixelnél 24 fps, EIS1080p-nél 30 fps, EIS720p-nél 60 fps stb. Az SCCB interfészen keresztül minden szükséges képszerkesztő paraméter (pl. expozíció, fehéregyensúly, hibás pixelek maszkolása stb.) programozható. A feketeszint kalibrálása a modulnál automatikusan történik (ABLC). A sok egyéb mellett megemlítendő, hogy a kameramodul rendelkezik 256 bájt méretű, egyszer programozható memóriával, amely alkalmas arra, hogy sorozatszámokat és hasonló adatokat tároljanak el benne. A modul processzormagja számára a 1,5 V tápfeszültséget a beépített szabályozó szolgáltatja, az integrált PLL szintén része a rendszernek.

A jelek és tápfeszültség csatlakoztatására egy 24-tűs, 3×2 mm-es mikrocsatlakozó szolgál, amely egy szintén miniatürizált, flexibilis egységgel is csatlakoztatható a modulhoz. A Suyin új kameramodulja tökéletes választás ipari PC-khez, mobileszközökhöz, járműelektronikai termékekhez, és általános ipari alkalmazásokhoz is.

A Suyin Optronics honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény