FőoldalKonstruktőrMSL 1 nedvességállóságú DC/DC-átalakító 88% hatásfokkal
2013. augusztus 22., csütörtök ::

MSL 1 nedvességállóságú DC/DC-átalakító 88% hatásfokkal

A Murata Power Solutions bejelentette MTE1 sorozatnevű, izolált, 1 W-os, egykimenetű DC/DC-átalakítóit. Az ipari és automatizálási alkalmazásokra fejlesztett konverterek hatásfoka akár 88%, amely a jelenleg elérhető modellekhez képest a teljes terhelési tartományban általánosan lényegesen jobb, így kevesebb hulladékhő termeléséért felelős. Az MTE1 energiafogyasztása alacsonyabb, megbízhatósága is nagyobb, így minden rendszerben kiszámíthatóbb és megbízhatóbb

Az MTE1 sorozat terhelési szabályozása jellemzően 5%-kal jobb, mint a hasonló modelleké. Az új konverterek bemeneti névleges feszültségtartománya 3,3, 5, 12, 15 vagy 24 VDC, míg a kimeneti feszültség 3,3, 5, 9, 12 vagy 15 VDC lehet. Az áramkörök a specifikált -40 ... 85 °C működési hőmérséklettartományban teljesen terhelhetők.

Az MTE1 sorozat teljesíti a legjobb nedvességtűrési besorolás, az MSL 1 követelményeit, és kompatibilis a J-STD-020D szerint a 245 °C újraömlesztéses forrasztási csúcshőmérséklettel. A nedvességtűrés és –tartás az alacsonyabb MSL besorolású eszközöknél komoly problémát jelenthet, mivel gyors és nagy mértékű hőmérsékletváltozás esetén az alkatrészek nagy hőterhelésnek vannak kitéve újraömlesztéses forrasztás során. A folyamat során a nedvesség gyors kieresztése gáz formájában könnyedén okozhat fizikai sérülést az alkatrészekben, amely azok tönkremenetelét jelenti. Az MSL 1 besorolás további előnye, hogy nincs szükség költséges kezelési és tárolási feltételek teljesítésére sem.

A Murata Power Solutions honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény