FőoldalKonstruktőrEgyenirányító kis méretűben, de nagy hatásfokkal
2013. augusztus 08., csütörtök ::

Egyenirányító kis méretűben, de nagy hatásfokkal

A 15 A névleges kimeneti áramú SBR15U50SP5 ún. „super barrier rectifier" (SBR) egyenirányítóját az okostelefonok és tábla PC-k következő generációs töltőit fejlesztők figyelmébe ajánlja a gyártó Diodes Incorporated. Az alacsony nyitóirányú feszültséggel és alacsony ellenirányú szivárgási árammal jellemezhető, miniatűr SBR-t úgy tervezték, hogy tűrje a visszacsatolásos topológiájú teleptöltőknél jelenthető nagy áramimpulzusokat és működési hőmérsékleteket

A mindössze 0,35 V nyitóirányú feszültségnél és 90 °C környezeti hőmérsékleten elérhető 10 A áramnál az SBR15U50SP5 minimális vezetési veszteségekkel működik, így biztosítja a töltő magas hatásfokon történő működését. A nagy hőmérsékleten is alacsony ellenirányú szivárgási áram pedig azt jelenti, hogy a blokkolt módban jelentkező veszteségek szintén alacsonyak, így megszünteti a termikus megfutás veszélyét és növeli a rendszer megbízhatóságát.

A legújabb SBR elektromos teljesítménye, kiváló termikus jellemzői és kompakt méretű PowerDI-5 tokozása optimális hőátadást biztosít, és kisebb, vékonyabb, hatékonyabb akkumulátortöltők fejlesztését teszi lehetővé. A Diodes Inc. saját fejlesztésű PowerDI-5 tokozásánál a maximális helyigény mindössze 4,05×6,6 mm, saját profilmagassága 1,15 mm.

A Diodes Incorporated honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény