FőoldalKonstruktőrApró méretű órajelgenerátor
2013. május 27., hétfő ::

Apró méretű órajelgenerátor

A Linear Technology bejelentette LTC6995 típusszámú, egyszerű, nagy pontosságú, kisfrekvenciás ütemadó áramkörét, amely egyedileg konfigurálható nagy időtartamú bekapcsolási reset és watchdog időzítő alkalmazásokhoz. Az LTC6995 a TimerBlox nevű, szilíciumalapú időzítő termékcsalád legfiatalabb tagja, amely tartalmaz egy nagy pontosságú, programozható oszcillátort a precíziós áramköri és logikai részek mellett

A rendkívül széles, ellenállással beállítható frekvenciatartomány által meghatározható időperiódus 1 ms és 9,5 óra közé eshet. Bekapcsoláskor vagy alaphelyzetbe állításkor az LTC6995 teljes kimenetű órajelciklust kezd. Az áramkör reset képessége és programozható időperiódusai kifejezetten nagy időtartamú időzítésekre alkalmasak.

Az LTC6995 egyszerűen, 1 és 3 közötti darabszámú ellenállással programozható, garantáltan legfeljebb 1,5% frekvenciapontossági hibával. A reset funkcióval a kimeneti impulzus levágható, a kimeneti pedig alacsony vagy magas állapotban tartható. A reset bemenet és a kimenet polaritása konfigurálható aktív alacsony és aktív magas működésre egyaránt. Az LTC6995-1 változaton a reset aktív magas, az LTC6995-2 változaton aktív alacsony szintű, a resethez kötődő kimeneti polaritás pedig mindkét verziónál választható.

A TimerBlox sorozatú alkatrészek szilárdtestalapúak, ezáltal működtethetők nagy gyorsulás, rezgés és extrém hőmérséklet mellett is. Használatukhoz nincs szükség időzítő kondenzátorokra, kristályoszcillátorra, mikrovezérlőre vagy programozásra. Az eszközök pontossága és stabilitása kimagasló, a tipikus ellenállás/kondenzátor alapú oszcillátoroknál lényegesen kevesebbet is fogyasztanak. A 20 mA-es forrás és nyelő képességgel opto-izolátorok közvetlenül is meghajthatók. A TimerBlox sorozatú áramkörök a -55 ... 125 °C hőmérséklettartományra specifikáltak, ezáltal alkalmasak az olyan nagy igényeket támasztó gépjárműipari és ipari alkalmazásokhoz, amelyeknél sok oszcillátor és mikrokontroller egyszerűen üzemképtelen. A kisméretű, SOT23 szabványú kivezetés-elrendezéssel minden apró időzítő közvetlenül a felhasználás helyéhez pozícionálható, ezáltal nincs szükség a jelek hosszú utakon történő elvezetésére, akár a kisméretű kézi és hordozható eszközöknél sem.

A Linear Technology honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény