FőoldalKonstruktőrDiódára van szüksége? – A Diotec kínálatában megtalálja
2013. április 11., csütörtök ::

Diódára van szüksége? – A Diotec kínálatában megtalálja

Ha döntés előtt áll, hogy milyen diódát használjon eszközében, vagy helyettesítő típust keres, akkor ez a cikk Önnek szól!

Egy eszköz helyes működésének az egyik alapvető feltételét gyakran a megbízható diódák jelentik. Sok tervező tapasztalati úton, „szemre" választja ki a megfelelő típust. Így könnyedén előfordulhat, hogy értelmetlenül túlméretezett (és nagyobb NYÁK helyet foglaló) diódát használnak, vagy rosszabb esetben, egy alulméretezett típust, ami az adott eszközben a lehetőségei határán működik.

A diódák általában rendelkeznek egy jó tulajdonsággal - viszonylag könnyen leválthatók egy másik gyártó hasonló típusára. Az SOS electronic a Diotec hivatalos viszonteladója, gyakorlatilag bármilyen eszközhöz tudnak megfelelő típust kínálni, vagy helyettesítő típust más gyártók szinte bármely diódájához.

A Diotec egy főleg diódákra specializálódott gyártó, széles kínálatában megtalálhatók az átmenőfuratos, és SMT tokozású diódák, beleértve a teljesítmény-diódákat is, mint pl. a power sod-123, Power-SMD, D-PAK (TO252AA) és D2PAK (TO263AB), az alacsony veszteségű super-fast, de még egyenirányító hidak és sok más típus is.

A Schottky diódáknak a kis nyitófeszültségüknek köszönhetően alacsony a veszteségük, ezért főként a viszonylag nagy áramú alkalmazásoknál használják őket. Általánosságban érvényes az is, hogy a kisméretű SMT tokozások jelentősen csökkentik az elektromágneses zavar kisugárzást (alacsony parazita induktivitásuknak köszönhetően), ami akár az egyik meghatározó tényező is lehet abban, hogy egy adott eszköz megfelel-e az EMI szabályoknak vagy nem.

Az interneten számos különböző „helyettesítő-típus jegyzék" lelhető fel, de az egyes alkalmazásoknál általában csak néhány kiválasztott paraméter a fontos. Ezért ajánlatos inkább a konkrét paraméterek alapján választani. A választáshoz nyújt segítséget a tokozás helyettesítő típus táblázat és a legelterjedtebb 1 A-es diódák listája. A gyakorlati felhasználáshoz hasznosak lehetnek a forrasztási és szerelési tippek, a minimális forrasztási felület méretek és a diódák termális feszültségeiről szóló alapismeretek.

A Diotec diódák Set Top Box-okban és LED-meghajtókban történő felhasználásáról szóló példatár is elérhető letölthető formában. Érdemes még megemlíteni, hogy a Diotec diódák számos hamisított változata is megjelent a piacon.

Bármely Diotec alkatrésszel kapcsolatos érdeklődésével keresse az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címet.

Előnyök/Jellemzők:

  1. diódák gyártására és fejlesztésére specializálódott gyártó
  2. kiváló jellemzők
  3. kis méretek
  4. nagy teljesítmény
  5. kis veszteségek
  6. megbízhatóság

Az SOS electronic kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény