FőoldalKonstruktőrDESFire EV1 RFID – egy kártya, több alkalmazás
2012. december 03., hétfő ::

DESFire EV1 RFID – egy kártya, több alkalmazás

A DESFire EV1 RFID rendszer lényegesen többet nyújt, mint az egyszerű azonosítás. Beléptető rendszerek, tömegközlekedés, hűségprogramok, hogy csak néhányat említsünk a lehetséges felhasználások közül

Ahogyan mindenütt, az RFID területén is vannak egyszerűbb és kifinomult technológiák. A 13,56 MHz-en működő DESFire EV1 a csúcsot képviseli az RFID-ban, ezért főként fizető rendszerekben, tömegközlekedésben és egyéb olyan területeken találkozhatunk vele, ahol hasznos a kártya gyors írása/olvasása, a kártyán lévő különböző alkalmazások és főként a nagybiztonságú kommunikáció. A rendszer előnye még a kártyák „ütközését” kiküszöbölő felépítés (anti-collision), mely fontos abban az esetben, amikor egyszerre több kártya található az olvasó hatókörén belül. A viszonylag nagy memória (2, 4 vagy 8 kiB) jelentős mennyiségű adat különböző fájlokban történő tárolásához ad helyet. A biztonságos kommunikációról a DES/2K3DES és főként 3K3DES és AES titkosító algoritmusok gondoskodnak.

Előnyök/Jellemzők:

  1. nagy teljesítményű és biztonságos RFID rendszer
  2. DES, 2KDES, 3K3DES és AES titkosító algoritmusok
  3. lehetőség akár 28 alkalmazás használatára
  4. kártya ütközést kiküszöbölő felépítés
  5. gyors, akár 848 kbit/s sebességű átvitel
  6. egyedi 7 bájtos sorozatszám
  7. rugalmas fájlrendszer (5 választható fájltípus)
  8. 2/4/8 kiB gyorsan programozható EEPROM
  9. automatikus adatmentő mechanizmus

A S.O.S. electronic kínálatában szereplő új DESFire kártyák DESFIREEV14KISO és DESFIREEV18KISO alkalmasak az összes Mifare/DESFire olvasóhoz, mint pl. az SL040A. A kártyák teljes potenciáljának kihasználásához olyan eszközre van szükség, mely képes az olvasás mellett írni is, mint pl. az SL032 és az SL500A-USB. Sok hasznos információ található a www.mifare.net weboldalon.

Egyes típusok már kaphatók közvetlenül raktárról, de megrendelésre bármely RFID komponenst néhány napos határidővel tudunk szállítani. Érdeklődésével keresse az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címet.


A S.O.S. electronic kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény