FőoldalKonstruktőrEgy reed kapcsoló megfelel?
2012. szeptember 19., szerda ::

Egy reed kapcsoló megfelel?

A reed érintkezőknek számos olyan tulajdonsága van, melyekkel jelentősen túlszárnyalják a standard kapcsolókat. A Meder electronic cég termékei a csúcsot képviselik ebben a szegmensben

A reed kapcsoló működése a mágnesesen vezető lemezek mágneses mezőben történő alakváltozásán alapul. Elmondható, hogy a reed kapcsolók többségének kiváló tulajdonságai abból a tényből erednek, hogy maga a reed (érintkező) kisméretű, csekély súlyú és a távolságuk alig néhány század milliméter (a kisebb típusoknál). Ugyanakkor hermetikusan be vannak zárva egy üvegkapszulába, melyben vákuum vagy gyakrabban nemesgáz van. Ennek a felépítésnek köszönhetően a Meder electronic reed érintkezői (és a belőlük készült reed relék és szenzorok) fő tulajdonságai a következők:

  • képesek akár 10 000 V kapcsolására is (az általános típusok kb. 350 V-ig)
  • képesek kapcsolni vagy vezetni extrém kis jeleket is (10 nV)
  • nagyon gyors működési (kapcsolási) idő (ms)
  • képesek kapcsolni vagy vezetni extrém kis áramokat (femtoAmper)
  • parazita kapacitásuk nagyon kicsi, ezért alkalmasak akár 7 GHz-es RF jel átvitelére is, minimális veszteséggel
  • magas szigetelési ellenállás, akár 1015 Ω
  • hosszútávon stabil és alacsony átmeneti ellenállás (50 mΩ)
  • reteszelt működési mód (latching) is lehetséges
  • extrém működési hőmérséklet tartomány (-55 - +200 °C)
  • megbízható működés a poros, párás vagy korrozív környezet kihívásai között is
  • megbízható működés vibráció esetén is (2000 Hz-ig)
  • hosszú élettartam. 5 V/10 mA kapcsolása esetén megbízhatóan teljesít akár 1010 ciklust is.

A reed kontaktust egy "érzékelőként" is felfoghatjuk, melyet mágneses mező vezérel, gyakran egy állandó mágnes formájában vagy egy tekercs által, mellyel reed relét alkot. A reed kontaktust tartalmazó alkatrészek 3 alapvető csoportba sorolhatók: reed érintkezők, reed szenzorok és reed relék. Maguknak a reed reléknek NYÁKba forrasztva számos alkalmazása lehetséges, mint pl. helyzetérzékelés (pl. ajtó zártságának vagy különféle mechanikák végállásának érzékelése), termékszámlálás, stb. Bár szerelési és mechanikai védelmi szempontból a gyakorlatban a reed szenzorok használata általában előnyösebb, mivel pontosan az adott alkalmazáshoz vannak optimalizálva. A reed relék rendelkeznek a reed kontaktusok fentebb felsorolt előnyeivel, így ideális pl. mérőműszerekben, nagyfrekvenciás/audió/videó és egyéb kisjelű berendezésekben, magas feszültségek kapcsolására és még sok más alkalmazásban. A kis méretek, az általános relék nagyon kis fogyasztása (50 - 125 mW), az extrém megbízhatóság és a viszonylag alacsony ár további érvek a Meder electronic termékeinek használata mellett.

Reed kapcsoló és hagyományos kapcsoló összehasonlítása:

Sok hasznos információ található a "The Basic Reed Switch" (Reed kapcsoló alapok), "Reedswitch used with permanent magnet" (Reed kapcsoló használata állandó mágnessel), "Reed Switch used as Reed Relay" (Reed kapcsoló használata reed reléként) és a "Parameters_of_Reed_Switch" (A reed kapcsolókparaméterei) című dokumentumokban (angolul).
Egyes típusok közvetlenül a SOS electronic raktárából kaphatók, de rendelésre bármely típust be tudják szerezni a Meder electronic termékpalettájáról.
Érdeklődésével keresse az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.címet.

A SOS electronic kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény