FőoldalKonstruktőrNe dobjon el évi 13 kWh-ot!
2012. szeptember 12., szerda ::

Ne dobjon el évi 13 kWh-ot!

A Minwa kapcsolóüzemű adapterei segítenek ebben.
Ha összehasonlítjuk a hagyományos és a kapcsolóüzemű adapterek terhelés nélküli (készenléti) fogyasztását, meglepő értékeket tapasztalunk. A különbség akár több tíz kWh is lehet évente

Ha példának vesszük az elég elterjedt 12 W-os 12 V/1 A-es adaptert, akkor nagyjából 2 W készenléti fogyasztással számolhatunk. A modern kapcsolóüzemű adaptereknél ez az érték mindössze 0,5 W (gyakran még 0,3 W-nál is kevesebb). Ez 1,5 W különbség, más szóval több, mint 13 kWh évente. Ha összehasonlítjuk az általános hatásfokot valódi terhelés mellett, akkor nagyon valószínű, hogy még nagyobb értékkel számolhatunk, mivel a kapcsolóüzemű átalakítók hatásfoka többnyire 70-90%, ezzel szemben a hagyományos áramkör (transzformátor + lineáris stabilizátor) hatásfoka gyakran 50% alatti.

Előnyök/Jellemzők:
1. univerzális kapcsolóüzemű adapterek
2. kevesebb mint 0,5 W készenléti fogyasztás
3. AC 100-240 V 50/60 Hz bemeneti feszültség
4. DC kimeneti feszültség 3,0/4,5/5,0/6,0/7,5/9,0/12 V vagy egy fix feszültség
5. rövidzár- és túlterhelésállóak
6. kis méretek és súly
7. versenyképes ár

Ebből a szemszögből a Minwa kapcsolóüzemű adapterei tisztán győznek a klasszikus adapterekkel szemben. Közvetlenül raktárkészletünkről kaphatók, a kapcsolóüzemű tápegységek minden előnyét nyújtják és alkalmasak a klasszikus adapterek helyettesítésére. Az MW3 sorozatban 3-12 V között változtatható kimeneti feszültségű és cserélhető DC kimeneti csatlakozójú típusok találhatók. Az Nx sorozat tagjai fix feszültségűek és fix, 5,2/2,1 mm-es kimeneti csatlakozóval vannak szerelve. Az új adapterek ellenállnak a rövidzárnak és túlterhelésnek, továbbá megfelelnek az energiahatékonyságról szóló legújabb irányelveknek is (EuP/ErP 2). A viszonylag stabil szabályozott kimenettel alkalmasak számos eszköz közvetlen táplálásara további lineáris stabilizátor (LDO) alkalmazása nélkül, mely tovább egyszerűsíti a céleszköz felépítését. Kis méreteiknek, csekély súlyuknak és végül, de nem utolsó sorban nagyon versenyképes áruknak köszönhetően kiváló megoldást képviselnek különböző eszközök tápellátására.

Érdeklődésével, akár nem raktári típusokról is, keresse az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címet.

A SOS electronic kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény