FőoldalKonstruktőrCsúcsminőségű hangfrekvenciás transzformátorok a Hammond-tól
2012. április 11., szerda ::

Csúcsminőségű hangfrekvenciás transzformátorok a Hammond-tól

A Hammond Manufacturing neve méltán ismert a minőségi alumínium és műanyag műszerdobozok kapcsán. De a Hammond Manufacturing széles hangfrekvenciás transzformátor, fojtótekercs és elektroncsöves alkalmazásokhoz használt transzformátor kínálattal is rendelkezik

A hangfrekvenciás transzformátorokat azok ismerhetik jobban, akik professzionális hangtechnikával, azon belül a csúcskategóriás elektroncsöves erősítőkkel is foglalkoznak. A transzformátor fő feladata a hangfrekvenciás berendezésekben elsősorban az impedancia különbségek áthidalása. A különböző hangforrások, mint pl. a mikrofonok, eltérő impedanciával rendelkeznek, mint ami a további jelátvitelhez szükséges. Az impedancia átalakítása nélkül természetesen az átviteli láncba való csatlakoztatás a jelszint jelentős változását jelentené, ami ráadásul függne a frekvenciától és további nem kívánt jelenségek léphetnének fel, mint pl. torzítás, hosszabb kábelek esetén kisebb ellenálló képesség a zavaró jelekre, vagy a végfok túlterhelése (elektroncsöves erősítők esetén). A transzformátorok továbbá galvanikus leválasztást is jelentenek, így használatuk kifizetődő biztonsági okokból is.

Előnyök/tulajdonságok:

  1. Kiváló minőség
  2. Kiegyensúlyozott frekvencia karakterisztika
  3. Alacsony belső csillapítás

A Hammond Manufacturing sokéves tapasztalattal rendelkezik a hangfrekvenciás transzformátorok fejlesztésében és gyártásában. Gyártósoraikon számos sorozat készül az egyszerűbb típusoktól a csúcsminőségű szélessávú típusokig, mint pl. a 850A sorozat ±0,5 dB átviteli karakterisztikával 20 Hz-től 20 KHz-ig. Egy másik termékcsoportjuk elektroncsöves erősítőkhöz való transzformátorokból áll. Ebben találhatóak kimeneti transzformátorok, táptranszformátorok, fojtótekercsek, de vezérlőtranszformátorok (drivers) is és számos egyéb konstrukciós elem.

Érdeklődés esetén a Hammond portfóliójában található bármely termékről, lépjen velünk kapcsolatba az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

A SOS electronic kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény