FőoldalKonstruktőrÚj, hatékonyabb energiatárolási rendszer a Huawei Technologiestől
2024. április 16., kedd ::

Új, hatékonyabb energiatárolási rendszer a Huawei Technologiestől

Egy család átlagos fogyasztásához elegendő energiát tud tárolni egyetlen új modul

Az előrejelzések szerint a következő években az energiatárolási piacon robbanásszerű növekedés várható: 2024 és 2031 között a piac évente körülbelül kilenc százalékkal fog bővülni, ennek eredményeként a tavalyi 256 milliárd dolláros értékről 2031-re várhatóan.
Az energiatárolási megoldások segítségével a fogyasztói profiltól függően akár kétszer annyi, a napelemes háztartási méretű kiserőművel megtermelt energiát lehet a termelés helyszínén felhasználni, és akkor is a napelemmel termelt energiával működhetnek az eszközök, amikor nem süt a nap.

A Huawei Technologies legújabb, „Smart String” technológiával ellátott energiatároló rendszere három különböző tárolókapacitással érhető el: 6,9 kWh, 13,8 kWh és 20,7 kWh, így a fogyasztók energiaigényeiknek megfelelően választhatnak méretet. A korábbi rendszernél 40 százalékkal nagyobb teljesítményű energiatárolóra a gyártó akár 15 éves garanciát kínál, csökkentve a karbantartási költségeket, és egyúttal növelve a felhasználói kényelmet. A rendszer moduljait önállóan lehet kezelni, így minden akkumulátormodul gyorsan feltölthető és kisüthető 3,5 kW teljesítménnyel.

Az új energiatároló rendszer rugalmasan skálázható, ami számos előnnyel jár: a felhasználók könnyedén növelhetik a tárolókapacitást 20,7 kWh-ig. Emellett a párhuzamos üzemeltetés lehetősége révén akár négy blokk is összekapcsolható, így az egy inverterhez rendelhető maximális tárolókapacitás elérheti akár a 82,8 kWh-t is. Ezáltal a rendszer könnyen alkalmazkodik az egyéni igényekhez és lehetőségekhez, biztosítva a rugalmasságot és hatékonyságot.

A LUNA2000-7/14/21-S1 öt rétegű védelmi rendszert kapott. Nem kell tartani többek között a túltöltéstől, a túlmelegedéstől vagy az elektromos túlterheléstől, továbbá a rendszer ellenáll a külső behatásoknak, ütődéseknek. A rendszer –20 °C és +55 °C közötti hőmérsékleten is képes működni, mindemellett továbbfejlesztett IP66 szintű vízállósággal rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy akár 40 cm-es víz alatti mélységben 72 órán keresztül működőképes maradjon – így biztosítva, hogy biztonságosan működjön extrémebb körülmények között, például árvíz, szélsőséges időjárás vagy hóolvadás idején. Az intelligens tűzészlelő rendszernek köszönhetően pedig a modell képes arra, hogy egy esetleges tüzet 15 másodpercen belül észleljen és hatékonyan eloltson. Az EMMA energiakezelő asszisztens intelligens kezelést tesz lehetővé, segítségével valós időben követhető az energiafogyasztás, képet ad az energiatermelésről, tárolásról, fogyasztásról.

A gyártó Bécsben mutatta be az új megoldást, amely várhatóan szeptemberben már elérhető lesz a magyar piacon is.

Forrás: Huawei
Kép: solar.huawei.com

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény