FőoldalGyártósorÉgésgátló, átlátszó, UL94 V-0 kompatibilis poliuretán gyanta
2018. június 22., péntek ::

Égésgátló, átlátszó, UL94 V-0 kompatibilis poliuretán gyanta

Az elektrokémiai megoldásokat gyártó Electrolube folyamatosan kutatta a múltban az optikailag tiszta, égésgátló gyantákat. Mivel a LED-tokozási megoldásokra folyamatosan nőnek az igények az elektronikai iparban, amelyek között speciális helyet foglalnak el a veszélyes környezetben működő alkalmazások, az Electrolube kifejlesztette és UR5641 típusszám alatt piacra dobta az erre a célra fejlesztett tokozógyantáját

Az UR5641 műszakilag egészen újszerű, és sokban eltér a magukat égésgátlónak és átlátszónak mondó gyantáktól. Általában az elvárt égésgátló tulajdonság eléréséhez a gyantagyártók szilárd kitöltőanyagot alkalmaznak, azonban ezek használata elméletileg sem teszi lehetővé az optikai átlátszóságot a gyanta kikeményedett állapotában. A folyékony égésgátlókat többnyire halogénezik, viszont az Electrolube UR5641 gyantája ezekkel szemben kitöltőanyagot sem tartalmaz, és ráadásul halogénmentes is.

A hagyományos, égésgátlónak és optikailag tisztának hirdetett gyanták kikeményedett állapotban inkább halvány borostyán színűek, mint átlátszók. E gyanták jelentős része epoxialapú technológiájú, amely a sárgásodásra kifejezetten hajlamos. Az UR5641 alapja egy nyílt szénláncú uretán vegyület, amely természetéből adódóan a természetes fény hatására nem sárgásodik, ezért kültéri és beltéri felhasználásra egyaránt kiválóan alkalmas ebből a szempontból.

Az UR5641 a fénykibocsátó elemen rugalmasan, védő hatást kifejtve és esztétikailag is kiváló minőségben keményedik ki. Az új gyanta időjárás-, sav-, alkálivegyület- és vízállósága ugyancsak kiváló. Az UR5641 kétkomponensű, félkemény, optikailag tiszta, égésgátló poliuretán gyanta, UL94 V-0 kompatibilitással. A körültekintően kiválasztott komponensösszetételnek köszönhetően az UR5641 rendkívül tartós, kis viszkozitású anyag, amely alkalmazások széles skáláját támogatja, ezáltal kifejezetten alkalmas veszélyes környezeti hatásoknak kitett LED-es fényforrások védelmére (pl. vészhelyzeti világítás, robbanásveszélyes zónákban kihelyezett világítások stb.).

Az UR5641 gyanta dielektromos erőssége 11 kV/mm, termikus vezetőképessége 0,35 W/mK, a támogatott hőmérséklettartomány pedig -40 … 120 °C. Az RoHS-2 kompatibilis gyanta megkeményedési ideje 23 °C-on 24 óra, 60 °C-on 4 óra.

Az új gyanta bejelentését Ron Jakeman, az Electrolube ügyvezető igazgatója is kommentálta a sajtónak: „Ügyfeleink és ipari partnereink már többször jelezték felénk igényüket egy optikailag teljesen tiszta, égésgátló gyantára, és felhívták figyelmünket erre a kiváló üzleti lehetőségre, ami a számunkra egyébként is kiemelten kezelt LED gyártástechnológiai piacon adódott. Az Electrolube ezzel a bejelentéssel még mélyebben beágyazódott a speciális megoldásokat szolgáltató ipari beszállítói minőségébe ebben a szektorban, elősegítve a vezető ipari vállalatok csúcsminőségű termékeinek mind szélesebb körű piaci megjelenését. Az UR5641 egyedi tulajdonságainak köszönhetően egy valódi világújdonság, hiszen a LED-es fényforrások piacán jelenleg nincs másik, optikailag teljesen transzparens, UL94 V-0 kompatibilis, égésgátló gyanta. Az UR5641 már globálisan elérhető, mi pedig rendkívül izgatottan várjuk a tényleges piaci fogadtatását.”

Az Electrolube honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény