FőoldalGyártósorLED-kompatibilis ragasztók
2016. május 05., csütörtök ::

LED-kompatibilis ragasztók

A DELO Industrial Adhesives a LED-es világítástechnikai alkalmazásokhoz fejlesztett, 14 ragasztótípust tesztelt és dobott piacra. Ezek közül 10 termék kapott jóváhagyást közvetlen LED-kapcsolatos alkalmazásra, a további négyet pedig indirekt LED-kapcsolatra hitelesítették. Az új ragasztók jó állóképességű, nagy intenzitású LED-modulok és LED-es világítótestek gyártását teszik lehetővé

A 14-féle ragasztó kémiai tulajdonságait a LED-ipar által elfogadott, szabvány szerinti mérések igazolják. A teszteléshez használt modulokat hat héten ár 700 mA árammal táplálták, amely 70 °C hőmérsékletre fűtötte fel őket. Az ezt követő intenzitásmérés során a szakemberek nem tapasztaltak csökkenést a kilépő fényerősségben a közvetlen LED-kapcsolattal alkalmazott ragasztóknál, míg az indirekt LED-kapcsolatos termékeknél rendkívül csekély volt a romlás mértéke. Az alacsony gázleadású és sárgulásmentes ragasztók hosszú távon kiváló optikai minőséget biztosítanak a LED-moduloknál.

A DELO mindenekelőtt fényre keményedő epoxigyantákat használ a LED-es alkalmazásokhoz fejlesztett termékeinél. A szilikonokhoz képest ezek a megoldások stabilabbak és jobb szigetelési jellemzőket biztosítanak. Bizonyos körülmények mellett a LED-en és az elektronikai szerelvényen belül párakicsapódás is bekövetkezhet szilikonok használata esetén, amely jelentősen rövidíti a termékek szervizélettartamát. A fényre keményedő epoxigyanták és akrilátok kikeményedése gyorsabb is, ami egyértelműen pozitívum a hatékonyság szempontjából. Továbbá, a hőmérsékleti stabilitás és rugalmasság fokozott ellenálló képességet jelent a magas hőmérséklettel, hideggel és vibrációval szemben is. Univerzális tapadási képességük következtében megbízhatóságuk is kedvezőbb, és még az igazán komplex geometriai alakzatok és anyagkombinációk esetén is gyakorlatilag láthatatlan ragasztott kötést valósítanak meg.

A DELO Industrial Adhesives honlapja

Fotó: Petinovs/fotofolia.com

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény