FőoldalGyártósorSzelektív forrasztási akadémia az Elas Kft.-nél
2015. október 06., kedd ::

Szelektív forrasztási akadémia az Elas Kft.-nél

Ahogy mindannyian tudjuk, az elektronikai szereléstechnológiában ma már egyre nagyobb hangsúlyt kap a szelektív forrasztási technológia. Az ELAS-t sokan keresték meg azzal, hogy a gép megismerésén, programozásán, karbantartási igényein, mikéntjén túl a forrasztási trükkökről is szeretnének többet hallani

Mivel egy ilyen széles körű tudásanyagot rendszerezni, oktatási anyaggá fejleszteni rendkívül nagy munka, ezért erre a napi feladataik mellett nem vállalkoztak. Ipari kapcsolataikon keresztül eljutottak a chicagói székhelyű Selective Soldering Academy (SSA) nevű társasághoz, akik sok év tapasztalata alapján, hosszú évek alatt a saját tudásukat egy oktatási anyagban/koncepcióban foglalták össze. Az ELAS ezt az anyagot és tudást importálta a magyar és egyben a közép-európai piacra. Így az SSA-val közösen kialakítottak egy oktatóközpontot Selectiv Soldering Academy Central Europe brandnév alatt. Ez az oktatóközpont alapvetően az eredeti SSA-tananyagot változtatás nélkül hivatott továbbadni.

A 3 napos tanfolyam kifejezetten gyakorlati jellegű, rövid elméleti áttekintéssel. Jellemzően a rövid elméleti alap áttekintése után „csak" forrasztani kell. A forrasztási feladatokat, kihívásokat egy Challenge Boardon (oktatópanelen) összegezték a chicagóiak. A gyakorlati oktatás is ilyen panelen történik, illetve a résztvevőknek a tanfolyam végén átadandó oktatókitben is ilyen panelt biztosítanak. Így a hallgatók akár a saját berendezéseiken gyarapíthatják tovább a szelektív forrasztási ismereteiket, vagy a cégen belüli oktatás, tesztek során felhasználhatják tesztpanelként. A tanfolyam az ELAS irodájában, egy Pillarhouse JADE MK2 típusú gépen folyik, de a tanult trükkök és megoldások minden szelektív pontforrasztó gépen alkalmazhatóak.

Az Elas Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény