FőoldalGyártósorCserélhető/moduláris adagolószelep a termelékenység növeléséért
2014. április 15., kedd ::

Cserélhető/moduláris adagolószelep a termelékenység növeléséért

A Nordson EFD bemutatja a PICO® xMODTM szelepet, amely egy új és izgalmas, teljes mértékben cserélhető és moduláris koncepció a szerelési folyadékok nem érintkező tűs és érintkezőtűs adagolásában

A Nordson EFD PICO xMOD szeleprendszer csúcstechnológiás, robusztus és tartós piezoelektromos működtetésű technológiával rendelkezik, az akár 500 ciklus/másodperces sebességen történő folyamatos működés érdekében. A PICO xMOD nagy gyártási sebesség mellett akár 0,5 nanoliteres adagokat is képes kijuttatni kivételes pontossággal és magas szintű folyamatirányítással. A nem érintkező jetszelepek lehetővé teszik, hogy a nehezen hozzáférhető helyekre vagy az egyenlőtlen felszínű vagy érzékeny anyagokra is folyadékot tudjon adagolni az elektronikai, gépkocsigyártási, élettudományi, napelemgyártási és egy sor egyéb ipari adagolási alkalmazás során.

Az xMOD szelep mind az öt fő alkatrésze — a piezoelektromos aktuátor (PA), a szelepülés (VS), a folyadéktartály (FB), a patrongolyó/nyél szerelvény (CR) és a fűtőkészlet (HS) teljes mértékben kicserélhető, könnyedén összeszerelhető minden egyes speciális alkalmazáshoz, és gyorsan szétszerelhető az egyszerű tisztítás, javítás vagy karbantartás céljából. Minden alkatrész másodperceken belül eltávolítható és kicserélhető, megszüntetve ezáltal a termelési folyamat leállását és jelentősen megnövelve a termelékenységet.

„Az új PICO xMOD az egyetlen, amely lehetővé teszi a szelepülés-szerelvény segéd­eszköz nélküli kioldását és beszerelését" — magyarázza Claude Bergeron, a Nordson EFD termékvonal-menedzsere. — A folyadékkal érintkező alkatrészek megbízhatóan és gyorsan cserélhetők és szervizelhetők. Amennyiben egy alkatrész meghibásodik, csak ezt az alkatrészt kell kicserélni, így nem kell költeni a teljes új szelepszerelvényre. Az, hogy az egyik xMOD alkatrészt egy másikra lehet cserélni, lehetővé teszi a gyártó számára, hogy váltson a különböző alkalmazások és folyadékok között, rugalmasságot biztosít, jelentősen lecsökkenti a termelésből kieső időt, valamint időt és pénzt takarít meg."

Minden EFD PICO xMOD alkatrészt egyenként lehet kiválasztani és hozzáilleszteni a megfelelő folyadékhoz és alkalmazáshoz. Az összes alkatrész úgy készült, hogy egy olyan, teljesen integrált rendszerként működjön, amely kivételesen gyors és pontos adagolási mennyiségeket biztosít folyadékok széles skálája számára.

A PICO xMOD adagolószelep ipari alkalmazásai közé tartozik:

  • Vezeték nélküli berendezések és kijelzők
    • UV-fényre megkötő ragasztóanyagok kötési céllal (kameramodulok, billentyűzetek, mikrohangszórók, touchpadek és a kijelzők szélének tömítése).
    • Védőkezelési célú hidrofób folyadékok.
    • COG (chip on glass) és TAB tömítés
  • Elektronika
    • UV-fényre megkötő ragasztóanyagok a mobiltelefon hangszórómembránján.
    • Fluxok és alakkövető bevonatok.
  • Élettudományok/orvosi eszközök
    • Ragasztóanyagok a tűk foglalatba történő megkötéséhez.
    • Az eldobható orvosi eszközök alkatrészei­nek megkötése.
  • Autóipar
    • Olaj és zsír adagolása az elektromos csatlakozókhoz, fogaskerekekhez és egyéb apró alkatrészekhez.
    • Az alkatrészek tintával történő megjelölése és színkódolása.
    • A gépkocsi elektronikai alkatrészeinek megkötése UV-fényre szilárduló ragasztóanyaggal.

A Nordson EFD PICO xMOD ugyanazokat a precíziós és kiváló minőségű alkatrészeket használja, mint a Nordson EFD összes PICO szelepe, ugyanazt a magas színvonalat biztosítja az adagolás megismételhetőségét és pontosságát illetően, miközben a moduláris cserélhetőség számtalan elő­nyével is rendelkezik.

A Nordson EFD honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény