FőoldalArchívumOroszok érdeklődnek az Infineon harmada iránt
2010. június 28., hétfő ::

Oroszok érdeklődnek az Infineon harmada iránt

A Financial Times Deutschland (FTD) értesülése szerint az orosz Sistema technológiai konszern erős politikai támogatással befektetőként érdeklődik a német Infineon félvezető áramkör gyártó konszern iránt

Az orosz vállalat 29 százalékos részesedést kíván vásárolni a müncheni chipgyártó vállalatban, az viszont erősen vonakodik beadni a derekát. Az Infineon termékportfoliója jelenleg az autóiparban, biztonságtechnikai eszközökben, személyazonossági okmányokban és kártyákban, valamint mobiltelefon készülékekben alkalmazott áramköröket foglal magába. A müncheni vállalat ügyfelei közé tartozik egyebek között az Apple is.

Az FTD úgy értesült, hogy Dimitrij Medvegyev orosz elnök és Vlagyimir Putyin kormányfő Angela Merkel kancellárral folytatott megbeszéléseiken nyomatékosan javasolták a Sistema befektetését az Infineonban. Angela Merkel készséggel vállalta a közvetítői szerepet és gazdasági tanácsadóját, Jens Weidmannt bízta meg azzal, hogy járjon el az ügyben. Nyomást azonban nem kíván gyakorolni a német kormány. Ugyanakkor az FTD egy meg nem nevezett igazgatótanácsi tagot idézve ezt írta: "Nem áll az Infineon érdekében a Sistema befektetése, mert az korlátozná a nyugati terjeszkedési terveit."

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény