FőoldalArchívumÚjabb autóipari vállalat bővíti magyarországi gyárát
2009. október 09., péntek ::

Újabb autóipari vállalat bővíti magyarországi gyárát

A HARMAN székesfehérvári beruházása további 260 munkahelyet teremt.Bővíti magyarországi tevékenységét a világ egyik legnagyobb autóipari, elektronikai és akusztikai berendezéseket gyártó vállalata. A Harman International 3,7 milliárd Ft beruházásból megvalósuló új székesfehérvári üzeme újabb 260 munkahelyet teremt

A Harman International magyarországi leányvállalata, a Harman/Becker Automotive Systems Kft. 1995 óta van jelen Székesfehérváron, és egyre bővíti tevékenységét. Jelenleg autókba épített hangszórókat, rádió- és navigációs rendszerek részegységeit gyártja 466 fő foglalkoztatásával. A kormány támogatásával megvalósuló beruházás részeként a 12 ezer négyzetméter alapterületű új, már felépült üzemben, a gépberuházás befejezése és a gyártás folyamatos bővítése 2011 júniusában fejeződik be. Itt az eddigi termékeket nagyobb mennyiségben gyártják majd, valamint új elemként megjelennek a komplexebb autókba építhető, multimédiás és akusztikai eszközök.
A mintegy tízezer főt foglalkoztató Harman International európai, észak- és dél-amerikai, valamint ázsiai üzemeiben luxuskategóriás autókhoz tervez, gyárt és értékesít csúcsminőségű autórádiókat, hangszórókat és elektronikai egységeket. Megrendelői között szerepel többek között a BMW, az Audi, a Mercedes, a Porsche, a Volvo és a Ford is.
David Karch, a Harman International alelnöke hangsúlyozta, hogy a jól képzett, tehetséges munkaerőnek, a fejlett infrastruktúrának és a kormány támogatásának köszönhetően a székesfehérvári gyár szerepe egyre jelentősebb a vállalat globális tevékenységében.

"A Harman International magyarországi bővítése is jól bizonyítja, hogy bár Európa-szerte csökkent a beruházási kedv, hazánk akár profitálhat is a válságból. Egyre inkább megfigyelhető az a tendencia, hogy a nemzetközi vállalatok költségcsökkentési okokból Közép-Kelet-Európába helyezik át a gyártást. A kormány célja, hogy Magyarország egyre jelentősebb központi szerepet töltsön be a térség autóiparában." - mondta Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.

A tárca háttérintézményeként működő ITD Hungary jelenleg tizenöt autóipari beruházásról folytat tárgyalásokat. Amennyiben mind a tizenöt Magyarországot választja befektetése helyszínéül, úgy több mint 6500 új munkahely létesülhet hazánkban.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Led technológia

Led technológia

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény