FőoldalArchívumA Fujitsu megálljt parancsol a noteszgép tolvajoknak
2009. október 05., hétfő ::

A Fujitsu megálljt parancsol a noteszgép tolvajoknak

Az új fejlett lopásvédelmi technológia átfogó eszköz- és adatbiztonságot garantál. A Fujitsu bejelentette, hogy fejlett lopásvédelmi (Advanced Theft Protection, ATP) technológiával egészíti ki biztonsági portfóliójátAz új megoldással a jogos tulajdonos távolról lezárhatja ellopott vagy elveszett eszközét, vagy idővezérelt indítóimpulzust állíthat be a rendszer lezárására. A zárfunkcióval deaktivált noteszgépet nem lehet újraindítani, és az eszköz teljesen használhatatlanná válik a jogosulatlan felhasználó számára.

A noteszgép hardverébe integrált, titkosított architektúrára épülő új technológia teljes mértékben manipuláció-biztos. Az ATP technológiával éppoly egyszerű az ellopott vagy elveszett noteszgépek védelme, mint a bankkártyák telefonon keresztüli letiltása. Az Intel vPro technológiára épülő LIFEBOOK T5010, LIFEBOOK E8420, valamint a nemrégiben bejelentett LIFEBOOK T4310 és T4410 modelleknél támogatott távlezárási jellemző az ATP integrált része. Ez a megoldás már akkor rendelkezésre áll, amikor a felhasználó megvásárolja noteszgépét a Fujitsutól vagy partnerétől.

Az Absolute Software "Computrace Data Protection és "Computrace One megoldásainak segítségével a felhasználó távolról törölheti az ellopott noteszgép adatait. A technológia az elveszett eszközök felkutatását és visszaszerzését is segíti. A Fujitsu jelenleg kapható valamennyi LIFEBOOK-ja támogatja ezeket a funkciókat.

Rajat Kakar, a Fujitsu Technology Solutions kliensüzletágának alelnöke így nyilatkozott az új technológiáról: "A noteszgépek mobilitást és kényelmet nyújtanak gazdájuknak, de sajnos gyakran elvesznek vagy ellopják őket. A mobil eszközök használatának terjedésével a velük szemben támasztott biztonsági követelmények is szigorodnak. Ezért kiemelten fontos a vállalatok számára eszközeik és a rajtuk tárolt kényes adatok megbízható védelme. Egyes esetekben ez az alapvető megfelelés feltétele. A piaci igényekre reagáló, új fejlett lopásvédelmi technológia garantálja ügyfeleink biztonságát."

Kapcsolódó cikkek

Air Command a Fujitsu-tól

Új Celvin Nas szervercsalád a Fujitsutól

Új Celvin Nas szervercsalád a Fujitsutól

PRIMERGY TX100 S1: sokoldalú szerver a KKV-k működési és költséghatékonyságának javítására

A Fujitsu FlexFrame for Oracle megoldása támogatja az Oracle VM virtuális környezeteket

A Fujitsu honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény