FőoldalArchívumSzűréstechnika: A szennyeződés többé már nem lehet kérdés
2009. szeptember 21., hétfő ::

Szűréstechnika: A szennyeződés többé már nem lehet kérdés

Az Eppensteiner cég felvásárlásával, valamint folyadékszűrői forgalmazásának átvételével a Bosch Rexroth komoly előrelépést tett termékportfóliója bővítésének érdekében. Az újonnan létrejött, Bosch Rexroth Filtration Systems (DCFS) elnevezésű üzletág már átalakított és kibővített szűrőprogramjával törekszik a jövőben a szerviz és pótalkatrészpiac területén további növekedését biztosítani

A termékválaszték a hidraulikus blokk aljára szerelhető magasnyomású szűrőktől kezdve, az oldalra építhető közepes- és magas nyomású szűrőkön át, egészen a közepes és magas üzemi nyomástartományba tartozó csővezetékbe építhető szűrőkre terjed ki. A szűrők alkalmazás-specifikus kialakításban, valamint alacsony nyomásveszteségű optimalizált áramlásvezetéssel tűnnek ki. A munkaközeg és a kenőanyag optimális szűrése gondoskodik a rendszerben található elemek kopásvédelméről, ezáltal növelve a rendelkezésre állási időt és az élettartamot.
A blokkok aljára felszerelhető szűrők maximális nyomása 450 bar. A terméksorozat 4 csoportban összesen 10 építési méretben elérhető, akár 500 l/perc térfogatáramra is. 40-es névleges csatlakozóméretű legnagyobb, 0630-as és 1000-es névleges méretű szűrőknél így most egy még nagyobb áteresztőképesség áll a felhasználók rendelkezésére.

Közepes- és magas nyomású szűrők
A 250 és 350 bar közötti nyomástartományban két, blokkra építhető sorozat került bevezetésre. Ezen közepes- és magas nyomású szűrők a hidraulikus berendezések vezérlőblokkjának oldalára szerelhetők, valamint mostantól lehetőség van a csatlakozásnál az olaj alsó be- és kivezetésére is.
A csővezetékbe építhető szűrőkből a Rexroth három új szűrősorozatot kínál a 250, 350 és 550 bar-os nyomástartományokhoz. Ezen közepes- és magas nyomású szűrők egészen 1000 l/perc térfogatáramig alkalmazhatók, 3 és 10 µm szűrési finomságot tesznek lehetővé, G 1/2-től SAE 2 1/2-ig - 600 psi csatlakozókkal kerülnek felszerelésre.
Valamennyi szűrő alkalmazásspecifikus kialakítású és optimalizált, alacsony nyomásveszteség-áramlású. A számos gyártástechnikai és felhasználói szempont mellett a fejlesztés során a karbantartásbarát kialakítás szintén kiemelt szerepet kapott. Emiatt a nagy szűrőknél a két részre osztott házkialakítás révén leegyszerűsödik a betétcsere.
Az új szűrők kompatibilisek az alap termékprogram bevált szennyeződésjelzőivel, amelyek különböző változatokban kaphatók a szűrő telítettségének ellenőrzéséhez.
Alapesetben minden Rexroth-szűrő optikai/mechanikus eltömődésjelzővel van ellátva. A Rexroth termékeit azok egész életciklusán át figyelemmel kíséri. Ezen belül három lényeges pillér emelhető ki: elsőként a vállalat kiterjesztette a szűrőkre specializált szervizszolgáltatását Ketsch-ben, miközben a már meglévő egész világra kiterjedő kereskedelmi és szervizhálózatot tart fenn. Az egyszerű szűrésen túl "VacuClean" elnevezésű olajkarbantartó berendezéseivel továbbá olyan lehetőséget kínál, mellyel megnövelhető az olaj felhasználási időtartama. Harmadrészt a Rexroth az állapotfelügyelő rendszerekhez (CMS) Ügyfeleit folyamatosan új, alkalmazásspecifikus megoldásokkal látja el.

Új szűrősorozatok növelik a berendezések rendelkezésre állási idejét
2008 májusa óta a Hydraulics üzletághoz tartozik a Bosch Rexroth Filtration Systems, az egykori K. & H Eppensteiner GmbH & Co. KG vállalat. A cég különböző munkafolyadékok és kenőanyagok tisztításához fejlesztett, gyártott és forgalmazott szűrőket. Az akvizíció óta számos új csúcsteljesítményű szűrő és szűrőegység került kifejlesztésre, amelyek a Rexroth alap termékprogramját alkalmazásspecifikus szűrőkkel egészítik ki. A komplett termékportfólió a továbbiakban a Rexroth márkanév alatt kapható.

A Rexroth-szűrőprogram előnyei:

  • Műszakilag fejlett termékek
  • A termékpaletta folyamatos továbbfejlesztése a piaci igényeknek megfelelően
  • Az értékteremtés növelése

További információ

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény