FőoldalArchívumA Farnell bejelentette, hogy bevezette innovatívabb, környezetbarát csomagolási megoldásait
2009. szeptember 16., szerda ::

A Farnell bejelentette, hogy bevezette innovatívabb, környezetbarát csomagolási megoldásait

A több millió polietilén tasakot biológiailag lebomló, disszipatív tasakok váltják fel. A Farnell, a vezető többcsatornás, magas színvonalú szolgáltatást nyújtó forgalmazó elsőként vezette be innovatív és környezetbarát csomagolási megoldását az elektronikai iparágban - az új, biológiailag lebomló, statikus disszipatív tasakokat, amelyek egyedi alapanyaga egyesíti az érzékeny alkatrészek számára szükséges statikus védelmet és a biológiailag lebomló tulajdonságot

Az Antistat csomagolási szakértő vállalattal együttműködésben kifejlesztett új csomagolás szabadalommal védett és kizárólag a Farnelltől szerezhető be. Helyettesíti a polietilén tasakokat, amelyeket jelenleg 3,6 millió, Farnell által szállított alkatrészhez használnak fel Európában évente.

A <0,002 s statikus töltésvesztéssel és <1x1010 Ω/m2 felületi ellenállással az új csomagolás az ESD csomagolással azonos szintű védelmet nyújt, azonban a komposztáló helyeken hulladékként elhelyezhető, csökkentve ezáltal a környezetre gyakorolt hatást. A tasakok egyedülálló eljárással készülnek, amely által biológiailag teljesen lebomlóvá válnak, megfelelve azáltal az európai szabványnak (EN13432), valamint biztosítják, hogy ne jussanak veszélyes vegyi anyagok a környezetbe. Ez a legutóbbi újítás részét képezi a Farnellnél kapható védőcsomagolások sorozatának, és követi a vállalat védőtokos csomagolásának sikerét, amely az integrált áramkörök számára kínál teljes védelmet.

A biológiailag lebomló, statikus disszipatív tasakok fejlesztésével és bevezetésével kapcsolatban Paul Horton, a Farnell Europe ellátási csatorna igazgatója így nyilatkozott: "Mivel a vállalat hatalmas mennyiségű terméket kezel, komoly felelősséget vállalunk a környezetbarát csomagolás használatáért, valamint elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy a működési körünkbe tartozó közösségekben változást érjünk el. A legutóbbi újítás lehetővé teszi számunkra a tevékenységünk által a környezetre gyakorolt hatások jelentős mértékű csökkentését, és bizonyítéka az elektronikai iparban vállalt, környezettel és fenntarthatósággal kapcsolatos vezető szerepvállalásnak."

A Farnell honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény