FőoldalArchívumFizikai gépről virtuális gépre vitt IT-szolgáltatások
2009. augusztus 11., kedd ::

Fizikai gépről virtuális gépre vitt IT-szolgáltatások

A PlateSpin Migrate már a Solaris 10-et is támogatjaA PlateSpin Migrate a kiszolgálók konszolidálásával és virtualizálásával csökkenti az adatközpontok költségeit és bonyolultságát. A PlateSpin Migrate a Novell PlateSpin adatközponti felügyeleti termékcsaládjának része, amely a PlateSpin Recon, PlateSpin Orchestrate, PlateSpin Protect és PlateSpin Forge termékeket tartalmazza


A Novell bejelentette, hogy a PlateSpin Migrate 8.1, a vállalat piacvezető alkalmazásfelügyeleti és -átviteli termékének legújabb verziója támogatja a Sun Solaris 10 operációs rendszer fizikairól virtuális számítógépre történő átvitelét. A PlatSpin Migrate segítségével az adatközpontok üzemeltetői könnyen mozgathatják az informatikai szolgáltatásokat a fizikai és virtuális gépek, a lemezképek és a hálózati felhőre épülő környezetek között. A PlateSpin Migrate 8.1 számos platformon - többek között a SUSE Linux Enterprise korábbi verzióin illetve a nemrég kiadott Novell SUSE Linux Enterprise 11-en, a Windows 2008 és a Windows Vista operációs rendszereken is - támogatja a fizikairól virtuális számítógépre való áthelyezést. A PlateSpin Migrate így az operációs rendszerek, hypervisorok és hardverplatformok legszélesebb körű támogatását kínálja a heterogén adatközpontokhoz.

Az adatközpontok egyre inkább szolgáltatásvezéreltté válnak, mivel az adatközpontok üzemeltetőinek új eszközökre van szükségük a felhasználók által elvárt üzleti szolgáltatások biztosítására, miközben rugalmas, automatizált és költséghatékony informatikai infrastruktúrát kell fenntartaniuk. Az ügyfeleknek egyre inkább általános elvárása hogy az alkalmazások hordozhatóak legyenek, és arra is legyen lehetőség, hogy az összes informatikai szolgáltatás (az operációs rendszer, az alkalmazások és az adatok kombinációja) áthelyezhető legyen az adatközpontokban, függetlenül a működésüket biztosító fizikai vagy virtuális platformoktól. A PlateSpin Migrate segítségével az informatikai szervezetek tökéletes szolgáltatóvá válhatnak, mert az informatikai szolgáltatások gyors és hibátlan átvitelével követni tudják a változó üzleti elvárásokat, miközben javul kapacitáskezelésük és eszközkihasználásuk.
A PlateSpin Migrate a sokoldalú platform támogatás mellett abban is megelőzi versenytársait, hogy jóval több konfigurációs lehetőséget kínál az üzleti szempontból kritikus fontosságú alkalmazások (SQL szerverek, levelezőrendszerek) átvitelére.

Mivel az ügyfelek egyre gyakrabban használnak virtualizált kiszolgálókat kritikus alkalmazások futtatására, az informatikai üzemeltetőknek egyre fontosabb, hogy minimálisra csökkentsék a kiszolgálók leállási idejét és gyorsabbá tegyék a migrációs folyamatokat. A PlateSpin Migrate úgy biztosítja az üzleti szempontból létfontosságú alkalmazások átvitelét, hogy a blokkalapú adatátviteli technológiák jobb kihasználásával csak a fájlok megváltozott részeit viszi át. Ezzel csökkenti az átviteli folyamat idejét és javítja az átviteli teljesítményt.

"A PlateSpin Migrate 8.1 az első olyan termék a piacon, amely a Solaris közösség számára kényelmes és automatizált megoldást nyújt a fizikai gépek virtuális környezetbe viteléhez, emellett a SUSE Linux Enterprise Server 11 átvitelét is támogatja" - mondta Joe Wagner, a Novell alelnöke, az erőforrás- és rendszerfelügyeletért felelős részleg ügyvezetője. "A PlateSpin Migrate-et használó ügyfelek a kiszolgálók konszolidációjával és virtualizálásával tovább csökkenthetik adatközpontjaik költségeit és bonyolultságát" - tette hozzá Wagner.

A PlateSpin Migrate a Novell PlateSpin adatközponti felügyeleti termékcsaládjának részét képezi, amely a PlateSpin Recon, PlateSpin Orchestrate, PlateSpin Protect és PlateSpin Forge termékeket tartalmazza. A PlateSpin adatközponti felügyeleti megoldásai lehetővé teszik az ügyfelek számára az informatikai szolgáltatások testre szabását, átvitelét, felügyeletét és védelmét. Kizárólag a PlateSpin termékcsalád nyújt támogatást a 32, illetve 64 bites Windows, Linux és Solaris kiszolgálókhoz, valamint az összes jelentős hypervisor megoldáshoz, így a VMware ESX és ESXi, a Microsoft Hyper-V, a Citrix XenServer, a Virtual Iron és a SUSE Linux Enterprise Server rendszerbe integrált Xen kiszolgálókhoz.

További információ

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény