FőoldalArchívumEgyszerűsített műszervezérlés National Instruments műszerdriverekkel
2009. augusztus 05., szerda ::

Egyszerűsített műszervezérlés National Instruments műszerdriverekkel

A több mint 7500 szabadon hozzáférhető driver segítségével a LabVIEW-ból és egyéb, műszervezérlésre optimalizált fejlesztőkörnyezetből egyszerűen vezérelhetők a különböző önálló műszeregységek


A National Instruments, a számítógépeket és mérőműszereket összekapcsoló technológia vezető előállítójaként, termékeivel nagyban megkönnyíti a méréstechnikai berendezések vezérlését. Egyrészről az iparágban elérhető legszélesebb driver kínálattal, ún. NI Instrument Driver Network (IDNet), másrészről méréstechnikai feladatokra optimalizált, könnyen használható szoftverekkel, mint például az NI LabVIEW, a LabWindowsTM/CVI és a Measurement Studio for Microsoft Visual Studio. Az átfogó szoftvercsomag lehetőséget nyújt arra, hogy a felhasználók a lehető legjobban kihasználják meglévő műszereik lehetőségeit, illetve időmegtakarítást biztosít a műszer csatlakoztatásától az első mérés megkezdéséig tartó idő lerövidítésével.
Az IDNeten megtalálható több mint 7500 műszerdriver segítségével több mint 275 gyártó, köztük a Tektronix, az Agilent Technologies és a Rohde & Schwarz önálló műszeregységei csatlakoztathatók az NI rendszerekhez. Az IDNetről letölthető, az NI által hivatalosan elismert Plug and Play és Interchangeable Virtual Instrument (IVI) meghajtókkal a LabVIEW és LabWindows/CVI használatával egyszerűen vezérelhető több ezer különböző műszer GPIB, PXI, USB, Ethernet és LXI interfészeken keresztül. A hagyományos műszereken túlmenően a National Instruments driverei mostantól támogatják a környezetmonitorozó érzékelőket és a vezeték nélküli érzékelő-hálózatokat is.
A LabVIEW által biztosított, könnyen kezelhető, magas szintű grafikus programozási környezetben - a minősített műszerdriverek és további konfigurációs és hibakereső eszközök segítségével - egyszerűen készíthetők el a műszereket vezérlő programok. A szoftverfejlesztésre fordított időt csökkentik a beépített varázslók, pl. az Instrument Driver Finder (IDFinder, műszerdriver-kereső), amellyel gyorsan megtalálhatók, letölthetők, a LabVIEW palettába telepíthetők és azonnal használatba vehetők az IDNeten található driverek. A LabVIEW és az Instrument Driver Finder segítségével a LabVIEW környezet elhagyása nélkül telepíthetők a különböző műszerekhez szükséges meghajtók, ami jelentősen lerövidíti a csatlakoztatástól az első mérésig tartó időt.
A National Instruments műszervezérlő szoftvereiről további információ található a következő weboldalon: www.ni.com/instrumentcontrol . A LabVIEW próbaverziója a www.ni.com/trylabview webcímről tölthető le. A több mint 7500 műszerdriverből álló NI IDNet a www.ni.com/idnet címen érhető el.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény