FőoldalArchívumTudatos energiahasználat: a Schneider Electric útjára indítja az Energy University kezdeményezését
2009. augusztus 03., hétfő ::

Tudatos energiahasználat: a Schneider Electric útjára indítja az Energy University kezdeményezését

A kezdeményezés célja a tudatos energiahasználat és az ehhez kapcsolódó képzés előmozdítása. A Schneider Electric, az energiakezelési megoldások világszerte ismert szakértője bejelentette, hogy elindítja a Schneider Electric Energy University™ kezdeményezését.A gyártóktól független online képzési program célja, hogy segítsen megismerni az energiahatékony megoldások különböző alkalmazási területeken való sikeres bevezetésének alapjait


A kurzusok segítségével kiemelkedő szakértelemre tehetnek szert hatékonysági kérdések, valamint a biztonságos, megbízható és költséghatékony megoldások megvalósítása terén azok, akik részt vesznek az energiafelhasználással kapcsolatos döntéshozatali, vezetési, tervezési vagy kivitelezési folyamatokban.

"A Schneider Electric szerint napjainkban komoly lehetőségek állnak rendelkezésre a fenntartható energiatakarékosság terén, de ezeket a lehetőségeket mind az ipar, mind pedig a fogyasztók figyelmen kívül hagyják. Az Energy University™ segítségével azt szeretnénk elérni, hogy bárki felismerhesse és kihasználhassa ezeket a lehetőségeket, és így kevesebből többet tudjanak kihozni" - mondta Paul Hamilton, a Schneider Electric Energy University szervezetének vezető alelnöke. "Az Energy University világszerte könnyű hozzáférést biztosít felhasználóinak az energiahasználat területeivel kapcsolatos gyakorlati tananyagokhoz, hogy ezáltal csökkentse a téma összetettségét és növelje az ipar szereplőinek és a vásárlóknak a tudatosságát" - tette hozzá Paul Hamilton.
Az Energy University kurzusai termékfüggetlenek, és a magas szintű energiakezelés eléréséhez szükséges kulcsfontosságú fogalmakra és bevált gyakorlatokra koncentrálnak. A kurzusok anyagának összeállítását a vállalat adott szakterületekre specializálódott szakemberei segítették. Az új technológiák iránti igény növekedésével és a tudásanyag bővülésével párhuzamosan az Energy University újabb és újabb kurzusokat épít be programjába.

A Schneider Electric Energy University™ jelenleg 11 kurzust kínál. Ezek közül néhány példa:

  • Az energiahatékonyság alapjai
  • Az energiahatékonyság gazdasági háttere
  • Környezetbaráttá válni a Leadership in Energy and Enviromental Design (vezető szerep az energia- és környezeti tervezés terén, LEED) program segítségével
  • A Trusted Advisor program áttekintése
  • Alternatív energiatermelési módszerek
  • Adatközpontok hatékonysága: a villamosenergia-felhasználás csökkentése
  • Gyorstalpaló az energiahatékony alkalmazásokhoz
A kurzusok általában kevesebb, mint egy óra alatt végezhetőek el, és az online környezetnek köszönhetően a tanulás kényelmes és egyszerű. A saját tempóban végezhető képzés eredményességét a felhasználók a témakörökhöz tartozó teszteken mérhetik le, amelyek egyben a minősítő vizsgára történő felkészülés során is segítséget jelentenek.
A megszerezhető minősítés azt bizonyítja, hogy az adott felhasználónak átfogó ismeretei vannak az energiahasználatról, és képes önállóan kezelni az energiatudatossággal, a problémamegoldással és a megoldások tervezésével kapcsolatos helyzeteket.

Az Energy University a www.myenergyuniversity.com weboldalon érhető el.

További információ

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény