FőoldalArchívumModelldömping a Lenovo-tól
2009. július 15., szerda ::

Modelldömping a Lenovo-tól

A Lenovo nemcsak a netbookok terén, hanem a notebookok és a szerverek csoportjában is újdonságokat mutatott be. Öt új modell szerepel kínálatukban: Teljesítmény, virtualizáció és használhatóság az új Lenovo ThinkServerek zászlaján Az új Lenovo ThinkPad T400s könnyű, vékony, mégis nagyon erős Az IdeaPad U350 laptop tökéletes egyensúlyt teremt a hordozhatóság és a teljesítmény között IdeaPad S12 netbook a mobilitás kedvelőinek, akár hat órás üzemidővel Lenovo G550 laptop a teljesítmény mellett a stílusos megjelenésű és a multimédiás képességei is fejlettek


Image Image
Teljesítmény, virtualizáció és használhatóság az új Lenovo szerverek zászlaján
A Lenovo bejelentette legújabb szervermodelljeit, a ThinkServer TD200-at és a TD200x toronyszervereket, illetve az RD210 és az RD220 rack szervereket. A kis- és középvállalkozások számára ezek a gépek megfelelő, könnyen skálázható teljesítményt nyújtanak, köszönhetően a széles Intel Xeon 5500 sorozatú processzorválasztéknak, a hihetetlenül megnövelt memória- és tárhely-kapacitásnak. A most bemutatott ThinkServer termékek ráadásul virtualizációs és több energiatakarékos funkcióval is rendelkeznek, hogy segítsék az ügyfeleket az energiaköltségeket úgy csökkenteni, hogy közben nem kell teljesítményt feláldozni.

Felturbózott teljesítmény

A legújabb Intel Xeon 5500-as sorozatú processzorokkal az új ThinkServerek háromszor gyorsabbak, mint elődjeik. Továbbá, a nagy-sebességű DDR3-as memóriákból is többet képesek befogadni, mint az előző Lenovo szerverek, így immár 128 GiB a felső határ. A nagy mértékben skálázható, kétprocesszoros szerverek tárhely tekintetében sem kell szégyenkezzenek, hiszen a rack-szerverekbe 12, a torony-szerverekbe pedig maximum 16 merevlemez építhető be.

Virtualizációra készen
A Lenovo új ThinkServer gépeit felkészítették a virtualizációra is és több idő- és pénztakarékos funkció is integrálásra került, így segítve az ügyfeleket a virtuális környezetbe való zökkenőmentes átmenetben. A virtualizált környezetek kezelését segítendő az új ThinkServerek mindegyike beépített csatlakozóval rendelkezik egy beágyazott hypervisorhoz, amely egy olyan számítógépes szoftver/hardver platform virtualizációs megoldás, ami lehetővé teszi több, különböző operációs rendszer párhuzamos futtatását.
A bővített memória- és tárhelykapacitás, valamint a virtualizációs megoldások révén az ügyfelek összevonhatnak eddig különálló szervereket egyetlen új ThinkServerbe, amivel nem csak energia-, de hardverköltségeket is meg lehet takarítani. Ezáltal is javítva a beruházás megtérülési mutatóit. A különböző virtualizációs környezetek közül ráadásul a vevő nyugodtan válogathat, a Lenovo támogatja a Microsoft, Novell, VMWare, illetve a Red Hat megoldásokat is.
"A Windows Server 2008 Hyper-V és a System Center menedzsment csomag Lenovo ThinkServereken futtatva olyan megoldást kínál az ügyfeleknek, ami segíti őket, hogy még hatékonyabbá váljanak, csökkenjenek a működési költségek és az energiafogyasztás is optimális legyen." - mondta Zane Adam, a Microsoft szervereszközök üzletágának virtualizációs és menedzsment igazgatója, majd hozzátette, hogy "ez a kombináció a mi vevőinknek is lehetőséget ad arra, hogy az IT folyamataikat olyan eszközökkel optimalizálják, melyek ismerősek számukra, s könnyű a használatuk".

Még zöldebb szerverek
A ThinkServer TD200, TD200x, RD210 és RD220 a Lenovo történetének eddigi leginkább energiahatékony szerverei. Az alacsony áramfelvételű processzorok és memóriák, kis helyigényű merevlemezek mind-mind hatékonyabbá és így környezetbarátabbá teszik az új Lenovo szervereket. Egyes modellek pedig már rendelkeznek az Energy Star for Servers 1.0 tanúsítvánnyal is, melyet 2009 májusában véglegesítettek. Az ehhez szükséges megoldásoknak köszönhetően az áramfogyasztás 30 százalékkal alacsonyabb a hasonló, de a tanúsítvánnyal nem rendelkező szerverekhez képest. Továbbá a ThinkServerek tápegységei ma már több mint 92 százalékos hatékonyságúak, azaz a felvett energia nagyobb része válik valóban hasznosíthatóvá.

Mobillá válik a szervermenedzsment
Az új ThinkServerek az Integrated Management Module-lal (IMM) érkeznek, ami egy teljes, mindig elérhető szervermenedzsmentet tesznek lehetővé egy könnyen kezelhető webes felületen keresztül. Az IMM felhasználók bárhonnan, bármikor távoli eléréssel férhetnek hozzá a ThinkServerükhöz, akkor is, ha a szerver összeomlott vagy épp ki van kapcsolva.
Bizonyos modellek pedig az IMM Premiummal szerelve érkeznek, ami teljes kontrollt ad a felhasználó kezébe, beleértve az egér és billentyűzet irányítását, vagy a szerverképernyő továbbítását távoli helyekre, illetve lehetséges helyi meghajtókat csatlakoztatni távolról a ThinkServerhez.

Extra szolgáltatás
A szokásos garancián felül a Lenovo minden egyes ThinkServer vásárlónak 90 napos, ingyenes próbaidőszakot biztosít a ThinkPlus Priority Support szolgáltatásra, így minden ügyfél biztonságban érezheti magát a vásárlás utáni legkritikusabb első időszakban. A szolgáltatáshoz egy munkanapon belüli garanciális szolgáltatás, 7/24-es hardverrel és szoftverrel kapcsolatos telefonos támogatás, képzett technikusok elérésének lehetősége is tartozik. Azon ügyfelek számára pedig, akik helyszíni hardver telepítést vagy online tréningeket igényelnek, a Lenovo a ThinkPlus Productivity szolgáltatást ajánlja.

Árak és elérhetőség
Az RD210 és az RD220 a bejelentés óta elérhető, a TD200 és a TD200x megjelenése július folyamán várható. A ThinkServer RD210, RD220 és a TD200, TD200x világszerte megvásárolható lesz a viszonteladókon és a Lenovo üzleti partnereinél. A szerverek jelenleg árazás alatt vannak.

Image Image
Az új Lenovo ThinkPad könnyű, vékony, mégis nagyon erős
A legújabb ThinkPad modell a T400s. Az üzleti felhasználóknak szánt gép vékony, könnyű és mégis egy nagy teljesítményű, teljes értékű notebook.

A pihekönnyű ThinkPad X300 inspirálta a mérnököket az új T400s modell tervezésénél, aminek eredménye egy mindössze 21 mm vastag és 1,8 kg súlyú gép. Az alig több mint két centiméteres vastagság elérésében leginkább a szupervékony LED kijelző, illetve a kis méretű SSD beépítése volt a tervezők segítségére. A külső borítás alatt a szilárdságot a második generációs Top Cover Roll Cage biztosítja, ami az X300-ba került beépítésre először. A Roll Cage edzett felületű, megerősített szénszálból épül fel, amit leggyakrabban kerékpár vázakhoz és repülőgépekhez használnak. Az eredmény egy hihetetlenül könnyű, mégis meglepően ellenálló szerkezet, ami közel 20 százalékkal könnyebb, mint elődje a T400, de jóval vékonyabb és kevesebbet nyom a konkurens Dell E6400 vagy a HP6930P gépeknél is.

A ThinkPad T sorozata mindig is a legerősebb és legnagyobb teljesítményű, "nehéz" notebookokat jelentette, de a T400s megjelenésével ez utóbbi jelzőt már el lehet hagyni. A felhasználók anélkül élvezhetik a mobilitás előnyeit, hogy fel kellene áldozni a teljesítményt, amit a munkájuk igényel. A Lenovo odafigyelt a tervezésnél arra is, hogyan használják a vállalati felhasználók a billentyűzetet, ezért megnövelték Escape vagy Delete gombok méretét, illetve csökkentették a billentyűk közti rések azért, hogy ne essen be a billentyűzet alá például morzsa. A touchpadot pedig felvértezték a multitouch képességgel, ami nagyban megkönnyítheti a hétköznapi használatot, újradefiniálhatja az emberek hozzáállását az érintőpadokhoz. Ezek mellett fontos szerepet kapott a VoIP kommunikáció is. A 2 megapixeles kamera használatán túl a Lenovo növelte a hangszórók hangerejét, illetve egy dupla digitális mikrofont szerelt az eszközre, ami képes a felesleges zajokat, például a gépelés hangját is kiszűrni. Továbbá a VoIP saját kezelőfelületet kapott a minél gyorsabb elérés érdekében, így LED-megvilágítású gombokkal vezérelhetőek az online kommunikációs alkalmazások.

"Azért hoztunk létre olyan termékeket, mint a ThinkPad T400s, hogy a vállalati felhasználók mindennapjaiba is bekerülhessen a fogyasztói informatikában már elvárt vékony és könnyű dizájn" - mondta Peter Hortensius, a Lenovo ThinkPadekért felelős elnökhelyettese. "Egy átgondolt tervezés eredményeképp sikerült egyensúlyt találni a jobb hordozhatóság és a nagy teljesítmény, illetve a használhatóság között."

A Lenovo ThinkPad T400s főbb jellemzői:
  • Intel Core 2 Duo processzor (2,53Ghz) illetve többféle választható grafikus vezérlő
  • SSD háttértár 128GiB-tól 250GiB-ig
  • 9,5 mm vékony DVD olvasó vagy Blu-Ray lejátszó
  • Ethernet, WiFI, opcionális WWAN és Bluetooth
  • 34 mm-es Express Card foglalat vagy 5-az-1-ben kártyaolvasó
  • Hat óra üzemidő akkumulátorról
  • Két külső kijelző támogatása a Display Port-on és VGA-csatlakozón keresztül
  • Energy Star 5.0
  • Beépített eSATA csatlakozó
Árak és elérhetőség
A ThinkPad T400s bruttó 690 000 forintba kerül. A készülékek a Lenovo üzleti partnereinél vásárolhatók meg augusztustól.

Image Image
IdeaPad U350 Laptop
A szépen kidolgozott fekete borítású IdeaPad U350 tökéletes egyensúlyt teremt a hordozhatóság és a teljesítmény között. A négycellás akkumulátorral 25 milliméternél vékonyabb gép mindössze 1,58 kilogrammot nyom, miközben a 16:9-es képarányú 13,3 hüvelykes LED panelen kompromisszumok nélkül nézhetőek akár a nagy felbontású HD-videók is.
A kényelmet olyan extrák is fokozzák, mint az Ambient Light Sensor megoldás, ami automatikusan hozzáigazítja a képernyő beállításait a fényviszonyokhoz. Ez a láthatóságon túl az akkumulátoros üzemidőt is javítja. Emellett a Dolby Sound Room technológia a videó lejátszások mellé páratlan hangminőséget is ad, a VeriFace arcfelismerő rendszer pedig egyszerű beléptetést teszt lehetővé a felhasználók számára.
A notebook szórakoztató képességeit az Intel Core 2 Solo vagy a Pentium ultra-alacsony fogyasztású processzorai, a 8 GiB-ig bővíthető nagy sebességű DDR3-as memóriák és a maximum 500 GiB-os merevlemezek szolgálják ki. Az adatok biztonságáért pedig a ThinkPadekből ismert Active Protection System felel, ami a leejtett gép merevlemezét azonnal leállítja, így kerülve el az adatvesztést.

Image Image
IdeaPad S12 Netbook
A Lenovo első 12 hüvelykes netbookja, az IdeaPad S12 immár teljes méretű billentyűzettel együtt érkezik. A netbook amellett, hogy teljes mértékben kiszolgálja a felhasználók mobilitás igényét, akár hat órás üzemidőt is képes felmutatni az akkumulátor lemerüléséig.
A fekete és fehér színben is kapható S12-be integrálásra került a Lenovo QuickStart, ami egy gyorsan betöltődő alkalmazási környezet. Ennek segítségével a felhasználó pillanatok alatt ellenőrizheti emailjeit, meglátogathat weboldalakat, megnyithat dokumentumokat anélkül, hogy ki kellene várnia a teljes operációs rendszer betöltésére.
Az IdePad S12 ugyan szintén rendelkezik a VeriFace, a Dolby Headphone technológiákkal, 4-az-1-ben kártyaolvasót is kapott, de legnagyobb előnye mégis az, hogy szupervékony, könnyen hordozható, mégis olcsó eszköz, aminek a teljesítménye megközelíti az átlagos normál notebookokét. A gép 2,5 centiméter vastag, s mindössze 1,36 kg súlyú.

Image Image
Lenovo G550 Laptop
A Lenovo a G550-et olyan professzionális felhasználóknak készítette, akiknek fontos, hogy a munkájukat gond nélkül elvégezhessék az eszközükön, de ezen túl szeretnék személyes használatra is befogni azt, így igénylik a teljesítmény mellett a stílusos megjelenést és a multimédia képességeket is.
Az újratervezett vékonyabb és könnyebb G sorozatú notebook 16:9 képarányú, 15,6 hüvelykes kijelzővel érkezik, a HDMI csatlakozó mellett DVD-írót is kapott. A megfelelő teljesítményért a gyors memóriamodulok és az Intel legújabb Centrino platformja felel, illetve a játékra is alkalmas nVidia grafikus vezérlő.

Árak és elérhetőség
Az IdeaPad U350 bruttó 159 000, az S12 Netbook 129 000, a G550 laptop 119 000 forintba kerül. A készülékek a Lenovo üzleti partnereinél vásárolhatók meg augusztustól.

A Lenovo-ról
A Lenovo a világ egyik leginnovatívabb számítógép-gyártója. Üzleti modellje az innovációra, a hatékonyságra és a vásárlói elégedettségre épül. A cég fokozott figyelmet fordít a feltörekvő piacokra is. A korábbi IBM Személyi Számítógép Üzletágának Lenovo Csoport általi felvásárlásából létrejött cég megbízható, jó minőségű, biztonságos és könnyen használható technológiájú termékeket és szolgáltatásokat fejleszt, gyárt és forgalmaz világszerte. A vállalat fő kutatóközpontjai a japán Yamatóban; a kínai Pekingben, Sanghajban és Shenzhenben; valamint az észak-karolinai Raleighben találhatók.


További információ

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény