FőoldalArchívum70 éves elektronikai sikertörténetét ünnepelte a Farnell
2009. június 24., szerda ::

70 éves elektronikai sikertörténetét ünnepelte a Farnell

A 70 év alatt a Farnell a rádióalkatrészek - pl. tranzisztorok, egyenirányítók és relék - forgalmazójából a világ vezető, többcsatornás értékesítőjévé nőtte ki magát.A vállalat jelenlegi árukészlete több mint 3000 beszállító több mint 480 000 termékét foglalja magába azzal a céllal, hogy a tervezőmérnökök világszerte gyorsan és könnyen hozzáférjenek az elektronikai ágazat legmodernebb technológiáihoz


Az 1939-ben Alan Farnell és Arthur Woffenden által alapított Farnell központja mindvégig a Leedsben található eredeti bázis közelében maradt, így ma is a városban található a Maybrook logisztikai központtal együtt, amely az 1993-ban történt megnyitása óta az európai vásárlókat szolgálja ki. A Farnell ebből a bázisból egy igazi világvállalattá nőtte ki magát.
Európa kontinentális részén a vállalat működéséhez stabil alapot szolgáltat az idén 20. évfordulóját ünneplő Farnell Germany, illetve az idén 10 éves Farnell Spain. 2002-ben a Farnell egy újabb európai logisztikai központot nyitott Liege-ben, Belgiumban, a kontinentális Európából egyre nagyobb számban érkező megrendelések teljesítése érdekében.
A Farnell ezt követően 1996-ban a Premier Industrial Corporation felvásárlásával további lépést tett a vállalat kibővítésére. A felvásárlás eredményeként megalakult a Premier Farnell vállalatcsoport, amelynek mára több mint 4000 munkatársa van a világ 24 pontján, így több mint 100 országra kiterjedő ügyfélkört képes kiszolgálni.
A globális vállalat kialakulásának következő lépésére 2006 áprilisában került sor, amikor Harriet Greent kinevezték a Premier Farnell elnök-vezérigazgatójának. Harriet feladata az volt, hogy a vállalatot egy olyan stratégia mentén alakítsa át, amelyik a következetes és nyereséges növekedésre összpontosít. Ebben központi szerepet kapott az elektronikai részleg, a világháló meghódítása, valamint a nemzetközi bővülés, melynek eredményeként a vállalat sikeresen és folyamatosan terjeszkedik a feltörekvő piacokon, beleérve Kelet-Európát és Indiát.
A 70 éves évforduló közeledtével Andy King - aki 2008-ban csatlakozott a vállalathoz -, a Farnell Europe elnöke és az elektronikai részleg világszintű vezetője így nyilatkozott: "Ez kiemelkedő eredmény vállalatunk számára. Az utóbbi 70 év során az elektronikai ipar bármely más iparágnál gyorsabb ütemben fejlődött. Az elektronikai technológia rendkívül nagy hatással van a világ népességének mindennapi életére. Figyelemre méltó, hogy a Farnell fontos, hosszú távú szerepet játszott azáltal, hogy új technológiákat hozott létre a tervezőmérnökök számára, akik az általuk egykor megálmodott, mára már mindannyiunk által természetesnek vett termékekben használták fel azokat."
A Farnell folyamatosan fejleszti szolgáltatásait és logisztikai rendszerét, hogy kielégítse és túlszárnyalja az egyre nagyobb igényeket támasztó és gyorsan változó piac elvárásait. Ma már az összes, készleten lévő termék megrendelhető következő napon történő ingyenes kiszállítással, a vállalat interaktív weboldala és többcsatornás megközelítése pedig a műszaki információk és támogatások széles köréhez biztosít hozzáférést.
Az Európai Unió által bevezetett RoHS törvény (veszélyes anyagok alkalmazásának korlátozása), amelynek köszönhetően nagy változások történtek az elektronikai iparban, reális esélyt adott a Farnellnek a piacvezető szerep megszerzésére a törvénynek megfelelő termékek és a törvénnyel kapcsolatos tájékoztatás biztosítása terén. A Farnell mind a mai napig meghatározó szerepet játszik az új jogszabályok megismertetésében, elsősorban az erre a célra kialakított "Globális jogi webhelyen".

További információ

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény