FőoldalArchívumVadonatúj WavePro 7 Zi oszcilloszkópcsalád
2008. október 08., szerda ::

Vadonatúj WavePro 7 Zi oszcilloszkópcsalád

A LeCroy cég új WavePro 7 Zi oszcilloszkópjai kimagasló teljesítményük, működési sebességük és optimalizált, felhasználóbarát kialakításuk okán kategóriájuk legtökéletesebb hibakereső és -analizáló eszközei.Új paraméter-keresőjük és ritka-esemény-kiszűrő technikájuk, valamint a páratlanul gazdag paraméter-mérési és matematikai eszköztár mind-mind a mérnöki munka könnyítését szolgálja.


Forradalmian új, 1,5 – 6 GHz sávszélességű oszcilloszkópok

A kimagasló érzékenység és a többi oszcilloszkópnál 10-20-szor nagyobb processzálási sebesség az eddigieknél hatékonyabb vizsgálatot tesz lehetővé, míg a minden korábbinál nagyobb, 15,3 hüvelykes WXGA képernyő segítségével könnyedén megtalálhatók a legritkább rejtett hibák is.
A figyelemre méltó 40 gigaminta/s mintavételi sebesség, az óriási, akár 256 megapontos adatgyűjtő memória, az 1 MΩ-os és 50 Ω-os, 1,5–6 GHz sávszélességű bemenetek, továbbá a kiegészítő mérőfejek és szoftveropciók minden igényt kielégítő tárháza révén a mérnökök bármely méréstechnikai kihívással szembe tudnak nézni.

Optimalizált, felhasználóbarát kezelői felület

A WavePro 7 Zi-nek 15,3 hüvelykes WXGA érintőképernyője van, mely a legnagyobb az oszcilloszkópok piacán. Sőt egy ugyanekkora méretű, második képernyő is szerelhető a műszer tetejére, amin LabNotebook, Processing Web vagy egyéb alkalmazások (Excel, Word, MATLAB, Simulink stb.) ábrái és eredményei jeleníthetők meg.

Image Image
Duálmonitoros üzemmód
Ez jelentősen segítheti a hibakeresés és -analízis hatékonyságát. Ráadásul az előlap egy USB porton át kapcsolódó része a legfontosabb kezelőszervekkel leválasztható az oszcilloszkópról, és azt közvetlenül a mérendő készülék mellé lehet helyezni, hogy még jobban az adott feladatra lehessen koncentrálni.

25–100-szor gyorsabb off-line adatátvitel
A LeCroy LSIB-megoldásával közvetlenül rá lehet kapcsolódni az oszcilloszkóp PCI Express X4 nagy sebességű buszával, és így a vezérlő számítógép felé akár 500 megapont/s sebességgel lehet a nagy mennyiségű adatot átküldeni. Ehhez csupán egy opcionális LeCroy LSIB kártyát kell az oszcilloszkópba tenni, illetve természetesen a számítógépnek is rendelkeznie kell a megfelelő interfésszel.

Speciális vizsgálati lehetőségek
Új funkció a TriggerScan™, melynek segítségével akár 200 ps-os impulzusokra triggerelhetünk, továbbá mód nyílik még a 3,125 Gibit/s nagy sebességű jelek 80 bit hosszúságú soros bitmintázatára történő triggerelésre is.
Ráadásul a WaveStream™ gyorsmegjelenítő mód, a WaveScan™ kereső- és analizálószoftver, a kis sebességű soros buszvizsgálati opciók (I2C, SPI, UART-RS–232, CAN, LIN, FlexRay), vegyes jelopció (logikai analizátorfunkció) szintén rendelkezésre állnak. Mindent összevetve, ebben a kategóriában nincs hasonló képességű oszcilloszkóp a piacon.

Rugalmasabb és hatékonyabb analizálási módszerek

A LeCroy mindig is híres volt az analizálási képességeiről. A hagyományoknak megfelelően a WavePro 7 Zi most még több mérési, matematikai, statisztikai, frekvenciaanalizálási, maszktesztelési és egyéb lehetőséget biztosít, hogy még hamarabb választ kaphassunk kérdéseinkre:
– a Processing Web egy grafikus módszer, mellyel matematikai és mérési eredményeket, függvényeket láncolhatunk össze pillanatok alatt
– gyors Fourier-transzformáció (FFT) akár 50 megaponton
– paraméter-matematika – bármely két paraméter összeadása, kivonása, szorzása vagy osztása
– 8 matematikai / zoom csatorna a komplex matematikához

Spektrumanalízis-funkció

Egyszerűen csak adjuk meg a frekvencia-tartományt, a felbontást és a középfrekvenciát, továbbá a szűrési feltételeket, és máris nézhetjük a frekvenciacsúcsokat valós időben! Automatikusan kikeresi a műszer a csúcsokat és azok nagyságát, illetve a hozzájuk tartozó frekvenciákat egy táblázatban is megjeleníti.

Testreszabhatóság

A LeCroy merőben új, korszerű, teljesen integrált módszert dolgozott ki a testreszabhatóságra.
Ha például egy inverz FFT-t szeretnénk elvégeztetni, ez nem áll automatikusan rendelkezésünkre az oszcilloszkópban, de a MATLAB-ban alapfunkció. A MATLAB script egyszerűen beírható a műszer párbeszédpaneljébe, majd az oszcilloszkóp a teljes scriptet feldolgozza, azaz kiszámítja az összes vonatkozó függvényt. Végül megjeleníti az eredményt, ugyanúgy, mint bármely más hullámformát, amit aztán kianalizálhatunk.

Sorosadat-analizátorok (SDA)

Az SDA 7 Zi sorosadat-analizátorok a WavePro 7 Zi-alapokra épülnek, de kétszeres memóriájuk van, hogy több egységintervallumot (UI) tudjanak felvenni a szemábrába, továbbá akár 3,125 Gibit/s-os nagy sebességű, soros, 80 bit hosszúságú bitmintázatra tudnak triggerelni. A szemábrás vizsgálatok akár 100-szor gyorsabbak is lehetnek, mint más oszcilloszkópoknál.
Az SDA 7 Zi-ket elsősorban ethernet, USB, PCI Express, SATA, UWB és HDMI megfelelőségi vizsgálatokra, illetve ezekhez szükséges eszközök tesztelésére fejlesztették ki.

A fentiek alapján elmondhatjuk, hogy a LeCroy WavePro 7 Zi-család tagjai – forradalmian új műszaki megoldásaikkal – korábban sohasem látott tudással rendelkeznek kategóriájukon belül.

Az ELTEST Kft. az amerikai LeCroy termékeinek kizárólagos magyarországi forgalmazójaként oszcilloszkópok és kiegészítőik (speciális célszoftverek, vegyesjel-opciók, mérőfejek, lakatfogók stb.) széles skáláját kínálja. Felhívjuk még figyelmüket, hogy bizonyos LeCroy termékek (pl. WaveJet 354, vegyesjel-opció) most akciós áron vásárolhatók!

További információ

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény