FőoldalÜzletJelentős processzorgyártóvá válhat a Huawei
2023. december 08., péntek ::

Jelentős processzorgyártóvá válhat a Huawei

A kínai kormány önti a pénzt a cégbe

Huawei-Kirin9000s (Forrás: Gizchina.com)

Az Elektronet folyóirat ezévi 4. számában részletesen írtunk a kínai félvezetőgyártás legújabb fordulatairól. Most újabb hír látott napvilágot: a Bloomberg információi szerint önmagának gyártana csúcstechnológiás processzorokat a Huawei, ehhez komoly állami támogatást is kap. Állítólag az állami vezetés legfelső köreiben született meg a döntés, hogy a Huaweiből egy meghatározó szereplő legyen a processzorgyártó piacon.

Információi szerint Sencsenben egy városi befektetési alapot hoztak létre azért, hogy a Huawei egy nagy chipgyártó hálózat középpontjává tegyék meg. A kínai állam földterületeket adott át a Huaweinek, kampuszokat épít a dolgozóknak és nem szed be adót a vállalattól, így segítve a gyorsabb fejlődését.

Mint arról a nyomtatott lapszámunkban írtunk, a Huawei nemrégiben a Mate 60 Pro nevet viselő csúcskészülékkel állt elő. Ebben egy kínai gyártmányú, 7nm-es HiSilicon Kirin 9000s processzor dolgozik. Ez azt jelenti, hogy az ország félvezetőgyártó ipara kb. öt évvel lehet lemaradva a világ élvonalától.

Forrás: www.bloomberg.com

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény