FőoldalÜzletNagyszabású akkuipari szakemberképzés indul
2023. november 03., péntek ::

Nagyszabású akkuipari szakemberképzés indul

Az EU-ban 800 000 akkumulátoripari szakembert akarnak kiképezni

Az európai zöld átmenet megvalósításához több millió jól képzett ember munkájára lesz igény, akiknek a felkészítését folyamatosan végzik a jövőben. E célkitűzéshez csatlakozva megállapodást kötött a ManpowerGroup és az EIT InnoEnergy Skills Institute annak érdekében, hogy 2025 végéig megfelelő mennyiségű munkaerő álljon rendelkezésre az EU-ban az akkumulátoripari beruházások minden területén. A kooperáció keretében 70 keresett munkakörben, egyebek között akkumulátor-technikusok, elektromos járműtöltő karbantartók, termelési mérnökök számára biztosítanak hamarosan gyorsított virtuális és személyes képzéseket.

Az EIT InnoEnergy Skills Institute rugalmas, több mint tíz nyelven elérhető képzései online kurzusokat, valamint virtuális, illetve személyes laboratóriumi órák kombinációját foglalják magukban. Alkalmasak arra, hogy azok, akik pályamódosításra készülnek átképezzék magukat és rátermettségüket tanúsíthassák a zöld munkakörökben. A pályakezdőknek pedig lehetőséget nyújt arra, hogy az induláshoz szükséges képességeket, készségeket megszerezzék a zöld energiával kapcsolatos területeken.

Riccardo Barberis, a ManpowerGroup észak-európai regionális elnöke szerint „Ez a partnerség egyszerre befektetés az emberekbe és a fenntartható jövőbe. Köszönhetően annak, hogy olyan egyéni karrierek valósulhatnak majd meg, amely mindannyiunk számára előnyökkel jár. Az EIT InnoEnergyvel való együttműködés révén tehetséges szakembereket fogunk biztosítani az nulla kibocsátásra átálló, szén-dioxidmentes Európa megteremtéséhez.” A fentiekhez kapcsolódva Oana Penu, az EIT InnoEnergy Skills Institute vezetője kifejtette: „Fel kell gyorsítani a sok százezer munkavállaló átképzését, hogy az európai fenntarthatósági célok támogatásához szükséges készségeket minél előbb, minél többen elsajátíthassák.

Forrás: www.innoenergy.com

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény