FőoldalÜzletA Samsung 356 milliárd USD befektetési tervet ismertetett
2022. május 27., péntek ::

A Samsung 356 milliárd USD befektetési tervet ismertetett

A bejelentett összeg 80 százaléka Dél-Koreát érinti.

samsung mod

A hétköznapi fogyasztó számára a Samsung neve okostelefont és tévét idéz fel – pedig a vállalat üzleti tevékenysége rengeteg egyéb területre kiterjed. Ezzel vág egybe a cég mostani bejelentése is, miszerint a következő 5 pénzügyi évben 450 ezermilliárd vont (jelenleg 356 milliárd dollárt, azaz több mint 127 ezermilliárd forintot) tervez beruházni a legkülönbözőbb stratégiai szegmensekbe, elsősorban a chipgyártás, a biotechnológia és a mesterséges intelligencia területeire.

Az újabban ismertetett célkitűzések összes költsége több mint 30 százalékkal haladja meg azt a 330 ezermilliárd vonos összeget, amelyet az elmúlt öt évben saját működésébe fektetett a techóriás. Meghirdetett stratégiája alapján a Samsung 2026-ig 80 000 alkalmazottat vehet fel, és beszállítóin keresztül további több százezer (az elképzelések szerint összesen akár 1 millió) munkahelyet létesíthet.

A The Korea Herald szerint a cég Samsung Electronics elnevezésű részlege a számítógépes lapkák tervezési és gyártási folyamatainak fejlesztésére fordíthatja rá eső invesztíciót. A társaság a források felhasználásával például mihamarabb meg kívánja kezdeni a 3 nanométeres chipek előállítását, hogy semmiképpen kerüljön lépéshátrányba a tajvani TSMC mögött. A szuperszámítógépekbe és robotokba szánt, illetve a mesterségesintelligencia-alkalmazásokhoz használható chipek kifejlesztése, továbbá a 6G-technológia tökéletesítése szintén a tervek között szerepel.

Forrás: www.koreaherald.com

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény