FőoldalÜzletMűholdak és AOI-k – Konstrukció és sorozatgyártás
2022. április 04., hétfő ::

Műholdak és AOI-k – Konstrukció és sorozatgyártás

Várakozáson felül teljesített az InnoElectro 2022

inno elso nap 076

Közel 1600 látogató, 24 országból, több mint 500 cég képviseletében vett részt a MOM Sport és Rendezvényközpontban, a március végén megrendezett InnoElectro 2022 Kiállításon és Konferencián. A Magyarországi Elektronikai Társaság háromnapos rendezvényét 52 szakmai előadás, három verseny és hibrid B2B fórum tette igazán színessé!

Az elmúlt két év virtuális eseményei után mindenki számára üdítő volt a személyes találkozás. Bizonyára a gazdag szakmai program mellett ez is hozzájárult a várakozáson felüli érdeklődéshez.

A 63 kiállító között nem csupán gyártástechnológiai és alkatrész disztribútorok szerepeltek, de szép számmal vettek részt bérgyártó cégek és több startup is bemutatkozott saját, hazai fejlesztésű termékeivel, ötleteivel. A kiállítás külön érdekessége volt a Külgazdasági és Külügyminisztérium standja, ahol a hazai űrágazat kiemelkedő nonprofit szervezetei – kutató és fejlesztő szakmai műhelyei – mutatkoztak be. Nem csupán a szakemberekkel találkozhatott a látogató, de valódi műholdakkal is.

A konferencia két helyszínen, párhuzamosan zajlott a három nap alatt. A konstrukciótól a gyártásig hazai és külföldi szakemberek mutatták be innovatív megoldásaikat, ötleteiket a közönségnek. A kvantuminformatikai, valamint a repülőgép- és űripari szekció mellett az iparági trendek témái vonzották a legtöbb látogatót. Az iparág szereplőit leginkább izgató kérdéseket rangos előadók igyekeztek megválaszolni. A félvezetőiparban mutatkozó hiány leküzdésében várható folyamatokat Illés Ferenc, az Arrow Electronics regionális értékesítési vezetője, az európai EMS piac helyzetét Dieter Weiss az in4ma szakértője, míg a hazai megújuló innovációs ökoszisztéma jövőbeli terveit Birkner Zoltán az NKFIH elnöke, a rendezvény fővédnöke ismertette. A konferenciát Ferencz Orsolya a KKM űrkutatásért felelős miniszteri biztosa, a hazai űripar lehetőségeit bemutató előadásával nyitotta és Vargha Tamás a KKM államtitkára zárta.

inno harmadik nap 105

A járvány okozta utazási nehézségek ellensúlyozására a HEPA szervezésében megtartott Hibrid B2B Fórum biztosította a nemzetközi résztvevők csatlakozási lehetőségét. A nulladik napon online, az első napon pedig hibrid formában 100 cég vett részt a találkozón.

A kiállítás otthont adott három versenynek is. Az IPC az InnoElectron rendezte meg profiknak kéziforrasztási versenyét, míg a MELT diákok számára tartott hasonló megmérettetést. A profik versenyében Zsombok Péter Richárd, a BHE Bonn Hungary munkatársa vitte el a fődíjat. Második lett Vizi Zoltán a Tommy-Invest Elektronikai Kft.-től, harmadik pedig Korpavári Bence, az NSZC Cserháti Sándor Technikumtól. Csapatban az Elektromont munkatársai győzedelmeskedtek. A diákok megmérettetésében, a középiskolás kategóriában Nagy Gergő, a paksi, ESZI Energetikai Technikum tanulója, míg egyetemista kategóriában Shen Ze-Yu, az Óbudai Egyetem diákja végzett az első helyen. A helyszínen zajló versenyek mellett itt mutatkoztak be a XXV. Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny győztesei is. A három lelkes csapat alkotásait az NKFIH elnöke is kipróbálta.

inno masodik nap 074

A rendezvény különlegessége és a siker kulcsa a szakma aktív részvétele a szervezésben. Az elektronikai ipar rendkívül szerteágazó és speciális működése hívta életre az InnoElectrot, csakúgy mint a szervező Magyarországi Elektronikai Társaságot. Amennyiben Ön is részese és aktív formálója szeretne lenni a sikernek, legyen ön is a MELT tagja! Jövőre ismét InnoElectro!

További információ: www.melt.hu, www.innoelectro.hu

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény