FőoldalÜzletMeghosszabbítják az EU roaming rendeletét
2021. december 10., péntek ::

Meghosszabbítják az EU roaming rendeletét

Újabb 10 évig marad a jelenlegi kedvező helyzet

December 9-én jó hírrel szolgált az Európai Parlament és a Tanács azoknak az uniós állampolgároknak, akik rendszeresen utaznak más uniós tagországba. Ugyanis a roamingdíjak 2022 június 30. után újra felszámíthatóak lettek volna, ám az európai parlament képviselői és a soros szlovén elnökség informális úton megállapodott abban, hogy az időszakot tíz évvel meghosszabbítják.

A „roamingrendelet” tette többek közt lehetővé azt, hogy az uniós állampolgárok más uniós tagállamba utazva az otthonival egyező feltételekkel használhassák mobiltelefonjaikat, azaz lényegében semmilyen felárral ne járjon az uniós mobilhasználat.

A fentieken túl új elemeket is beemelnének a szabályozásba a jogalkotók. Így például a fogadó operátoroknak 2022-től már kötelező lesz a barangoló ügyfelek számára olyan minőségű szolgáltatást biztosítani, amit az otthoni hálózaton is kapnak – amennyiben ehhez a technológiai háttér a rendelkezésre áll. Mindez azt jelenti, hogy egy olyan előfizetőnek, akinek a díjcsomagja lehetővé teszi belföldön az 5G-s hálózatok használatát, annak a külföldi partnerhálózaton is biztosítani kell az 5G-s hozzáférést, ha az a partnerszolgáltatónál elérhető.

Az ideiglenes megállapodást még el kell fogadniuk a tagállamoknak, Az Európai Tanácsnak illetve az Unió parlamentjének is.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény