FőoldalÜzletTovább bővíti járműelektronikai gyártócégét a Vitesco Technologies
2021. augusztus 30., hétfő ::

Tovább bővíti járműelektronikai gyártócégét a Vitesco Technologies

A Vitesco Technologies zöldmezős beruházást hoz létre Debrecenben, amivel 450 új munkahelyet teremtenek.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden jelentette be, hogy sikerült megállapodni a Vitesco Technologies (VT) német autóipari céggel, amely egy zöldmezős beruházás keretében Debrecenben új gyárat építsenek fel, amelyben csúcstechnológiájú autóelektronikai alkatrészeket fognak gyártani. A 47 milliárd forintos beruházáshoz a magyar állam 10,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt. A nagyjából 7000 négyzetméteres üzem felépítésével 450 új munkahely jön létre. Az új szén-dioxid semleges épületek az irodai és termelési területekkel együtt összesen 31 ezer négyzetméterre növelik az okos gyárat.

A miniszter hangsúlyozta, hogy beszállító vállalatok olyan tömege települt az utóbbi években Debrecenbe, hogy a város mára egyértelműen a magyar autóipar egyik fellegvára lett. Ezzel kapcsolatban közölte, hogy a kormány a következő két évben mintegy 100 milliárd forint fejlesztési forrást fordít arra, hogy olyan infrastruktúrát teremtsen Debrecenben, amely megfelelő alapot tud adni a további beruházásokhoz is.

A Vitesco Technologies innovatív, hatékony érőátviteli technológiákat fejleszt minden járműtípushoz. Portfóliójukban 48 voltos elektronikai fejlesztések, elektromos meghajtások, valamint hibrid és akkumulátoros-elektromos járművek erőelektronikája található. Ezen kívül a termékválaszték az elektromos hajtáslánc-rendszereket, elektronikus vezérlőegységeket, érzékelőket és aktuátorokat, valamint kipufogógáz-utókezelő megoldásokat is magában foglalja.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény