FőoldalÜzletMegjelent az Alienware új X-sorozata
2021. június 24., csütörtök ::

Megjelent az Alienware új X-sorozata

A Dell Technologies legújabb Alienware termékcsaládja, az X-sorozatot ötvözi a merész innovációt, a nagy teljesítményt, az ikonikus formatervezést és a prémium minőséget. Az egyedi, rendszerszintű műszaki vezérlők mellett az Alienware x15 és az Alienware x17 szabadalmaztatás alatt álló hűtési technológiákkal, a legújabb nagy teljesítményű alkatrészekkel, magas képkocka-sebességű kijelzőkkel és Legend 2.0-s dizájnelemekkel rendelkezik. Emellett az Intel együttműködésnek köszönhetően ezek a valaha volt legvékonyabb kialakítású számítógépek ebben a teljesítménykategóriában.

Viszlát, hőproblémák!

A hőszabályozás terén új alapanyagokat és mérnöki eljárásokat használtak a tervezők, amelyek között van öt, szabadalombejegyzés alatt álló, Alienware-exkluzív technológia is. Az Alienware Cryo-TechTM hűtési technológia következő generációjával mutatkozik be az Element 31, egy exkluzív termikus illesztőanyag (TIM), amely beágyazott gallium-szilícium folyékonyfém-vegyületből készül. Ez az anyag a processzor és termikus elemek között helyezkedik el, gondoskodik a hőeloszlatásról, és csökkenti a hőkiugrások rendszer teljesítményére gyakorolt hatását. A piacon jelenleg elérhető termékekkel ellentétben az X-sorozat akár 25%-kal jobb hőellenállást biztosít. Az új kialakítás ötvözi a rendszeren keresztüli levegőáramoltatásról gondoskodó, szokványos szellőztetőventilátorokat a szabadalmaztatott, dupla ellentétes kivezetésű (DOO) ventilátorokkal.

A HyperEfficient Voltage Regulation technológia mellett, amely tartós teljesítményt biztosít a hosszú játékórák alatt, az X sorozat jobb hőeloszlatást és játékteljesítményt kínál. Az új, exkluzív Alienware Quad Fan kialakítás hatékonyan áramoltatja a levegőt a rendszeren, a vázon és a belső forró pontokon keresztül, és gondoskodik a rendszer megfelelő hűtéséről a játék során. Végezetül a szabadalom alatt álló Smart Fan ventilátorvezérlési technológia mesterséges intelligencia alkalmazásával teszi lehetővé a jobb alkalmazásteljesítményt. Az egyes ventilátorok a rendszer fő elemein elhelyezett érzékelőknek köszönhetően egymástól függetlenül pörögnek fel, lassulnak le vagy forognak egyenletes sebességgel.

E technológiák együttese lehetővé teszi, hogy a játékosok magas teljesítménybeállítások mellett élvezhessék kedvenc játékaikat, egy kivételesen vékony kialakítású eszközön, amely figyelemre méltóan csendes és alacsony hőmérsékletű működést biztosít.

Kecses, mégsem igényel kompromisszumot

Az új X-sorozat kialakításán már első ránézésre is rengeteg újdonság látható3. E laptopok gondosan kialakított és továbbfejlesztett, Alienware Legend 2.0 dizájnnal rendelkeznek. Ezzel az új külsővel az X-sorozat második generációja az ultravékony formát képes ötvözni a nagy teljesítménnyel.

Ami a látványelemeket illeti, az egységes, folyamatosan végigfutó, merész világítás kiemeli a hátsó, hatszögű hűtőmintát, a csiszolt, finom élekből álló forma pedig letisztult megjelenést kölcsönöz. A vonzó megjelenés azonban nem minden – az X-sorozat dizájnja a mérnöki tervezéssel összhangban készült, maximalizálva a hőszabályozási előnyöket. A laptopokon a négyventilátoros kialakítás mentén helyezték el a felső és alsó szellőzőket, erősítve a légáramlást és a hőszabályozási teljesítményt.

A végeredmény két hihetetlenül vékony gamerlaptop, az x15-ös csupán 15,9 mm, az x17 pedig 20,9 mm. Ezek nem csupán az eddig legvékonyabb Alienware modellek, az új x15 a világ legnagyobb teljesítményű, 16 mm-nél vékonyabb 15 colos gamerlaptopja.

Középpontban az élmény

Az X-sorozat gondosan kiválasztott alapanyagokból készült, amelyek vékonyabb profilt, alacsonyabb tömeget, jobb szerkezeti merevséget és prémium felületeket tesznek lehetővé. A számtalan nagy teljesítményű technológia felhasználásával készülő Alienware X-sorozat olyan laptopos játékélményt kínál, amely kifejezetten a célfelhasználó igényei szerint készült.

Az alábbi technológiákkal rendelkeznek az új megoldások:

  • A legújabb, játékosoknak készült nagy teljesítményű technológiák, köztük a generációs Intel® Core™ H sorozatú mobilprocesszorok és az NVIDIA GeForce RTX 30-as sorozatú videókártyák, akár 3080-as. Az x15 és az x17 110 W-os, illetve 165 W-os maximális grafikus teljesítményt tesz elérhetővé.
  • Termikus vezérlőáramkör-kiegyenlítés (TCC offset) segítségével hőmérséklet korlát állítható be a processzorhoz, amely segít, hogy a processzor-hőmérséklet a meghatározott tartományon belül maradjon munka és játék közben.
  • Öt testreszabott teljesítményállapot közül választhat: maximális sebesség (maximális teljesítmény), teljesítmény mód (a grafikus teljesítmény előnyben részesítése), kiegyensúlyozott mód (egyensúlyi állapot a processzor és a videókártya között), akkumulátorkímélő (az alacsony hőmérséklet előnyben részesítése) és csendes üzemmód (a zajcsökkentés előnyben részesítése).
  • Az x17-es elérhető akár CHERRY MX billentyűzettel, amely egy 3,5 mm-es, ultraalacsony profilú kivitel, így mélyebb, erőteljesebb billentyűlenyomást tesz lehetővé, és rozsdamentes acélból készült mechanikai összetevőivel minden eddiginél jobb felhasználói élményt biztosít.
  • A DirectX Raytracing életre kelti a kedvenc játékokat, a legújabb paneltechnológiákkal együttműködve, az elképesztő FHD 360 Hz-es sebességtől a 4K-UHD HDR400-ig. Az X sorozat minden konfigurációja Windows Hello IR kamerát tartalmaz a gyors arcfelismeréses bejelentkezéshez. A különféle panelopciók közé tartozik még a ComfortView Plus, egy hardveralapú, alacsony kékfény-kibocsátású technológia, amely a megjelenítési minőség romlása nélkül csökkenti a szemet érő terhelést.
  • Az AlienFX megvilágítás fejlett LED-technológiával válik látványosabbá. Az x17 akár 100 mikro-LED-et tartalmaz (az x15 90-et), független, programozható megvilágítási zónát kínálva, amelyet a játékosok testre szabhatnak az Alienware Command Center segítségével.
  • A lehető legjobb hordozhatóság érdekében az első, Alienware márkájú 240 W-os tápegység kicsi és könnyű kialakításának köszönhetően megkönnyíti a játékot út közben.

A Dell folyamatosan bővülő, 2030-as céljainak kiegészítéseként az X-sorozat fenntartható technológiát használó csomagolással rendelkezik, amely 92%-ban újrahasznosított vagy újrahasznosítható anyagokból készül.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény