FőoldalÜzletInnoElectro – Prológ, online konferencia (2021. március 25.)
2021. március 07., vasárnap ::

InnoElectro – Prológ, online konferencia (2021. március 25.)

Mesterséges intelligencia, kvantum informatika, űrkutatás, ipar 4.0, zöldmobilitás

Az InnoElectro Kiállítás és Konferenciát el kellett halasztania a szervezőknek járványhelyzet okán, ám a Magyarországi Elektronikai Társaság az eredeti időpontban, 2021. március 25-én így is ízelítőt ad majd a konferenciából InnoElectro Prológ címmel – a 2022 tavaszára halasztott rendezvénye előhírnökeként! A meghívott előadók a legérdekesebb témákat érintve kérték fel a szervezők, akik egytől egyig szakterületük legkiválóbbjai közé tartoznak.

14.00 Boa László: Üzleti mesterséges intelligencia kilövőállásban

Mit tesz a Mesterséges Intelligencia Koalíció az MI-fejlesztések támogatása érdekében? A jelenleg folyamatban lévő előkészítő munkálatok milyen főbb célok mentén zajlanak? Milyen konkrét projektekre, kézzelfogható eredményekre számíthatunk az MI Koalíciótól? Miért érdemes csatlakozni a koalícióhoz? Mik legyenek az első lépések? Ezekre a kérdésekre keresi a választ az előadó. Konkrét példák bemutatásával pedig az MI stratégia megvalósításáról alkothatunk képet!

14.30 Dr. Imre Sándor: Kvantum informatika és távközlés

A 21. század első évtizedeinek kiemelt kutatási-fejlesztési iránya a kvantummechanika informatikai és távközlési alkalmazási lehetőségeinek feltárása és mérnöki gyakorlatba történő átültetése. Az előadás áttekinti az alapelveket és mindkét területen a legígéretesebb alkalmazási megoldásokat.

15.00 Dr. Ferencz Orsolya: A magyar űrtevékenység helyzete és lehetőségei

A 21. század és modern kori életünk elképzelhetetlen űreszközök nélkül. Ma már a világgazdaság jelentős húzóágazata az űripar. Ezért is kapcsolt Magyarország nagyobb sebességre támogatásában, a nemzetközi együttműködések elmélyítésében. Hazánk 2015-ben vált az ESA (European Space Agency) teljes jogú tagjává, mellyel számtalan, addig nehezen elérhető lehetőség nyílt meg a magyar szakemberek számára. Mi történt az elmúlt években? Milyen lépéseket tettünk eddig, hogy a nemzetközi projektekbe sokkal aktívabban kapcsolódhassunk be? Milyen lehetőségek állnak a magyar kutatók és cégek előtt az űrkutatásban és az űriparban?

15.30 Matt Kelly: Enabling the Factory of the Future – Implementing IPC-2591 (CFX) (Angol nyelvű előadás)

We are now in the early stages of the next industrial revolution; Industry 4.0. For the first time the electronics manufacturing industry is at the cusp of implementing and applying many new technologies, approaches, and ways of working. At the heart of this transformation is digitization of operations and access to real-time manufacturing big data.

16.00 Bob Willis: Low Temperature Assembly and Robotic Soldering Processes (Angol nyelvű előadás)

Low temperature soldering is gaining considerable interest in industry to reduce cost, prevent component and PCB damage and improve reliability. Its different but that does not mean it cannot be introduced into your process with existing process equipment. Generally speaking, solders used regally in assembly reflow at over 220 oC, low temperature solders reflow at under 180 oC or less. Robotic soldering is growing in popularity and is another area of manufacturing where there is a potential for low temperature. During his presentation Bob Willis will show the practice use of both technologies and the issues still to be resolved

16.30 Mennyire zöld a zöld? – Elektromos- és hibridautók, hidrogén meghajtás

Az online előadások magyar és angol nyelven zajlanak majd, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni az innoelectro.com címen lehet.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény