FőoldalÜzletMég nagyobb tőkeberuházást jelentett be a TSMC
2019. október 29., kedd ::

Még nagyobb tőkeberuházást jelentett be a TSMC

A cégvezetés szerint fel kell gyorsítani a gyártósorok kiépítését

A TSMC bejelentette, hogy a korábbi terveikben felvázolt, idei pénzügyi évre tervezett, nagyjából 11 milliárd dolláros tőkeberuházást 14-15 milliárd dollárra emelik. A vállalat azt is bejelentette, hogy 2020-ban is a megnövelt, 14-15 milliárd dolláros tőkeberuházással számol. Erre azért van szükség, mert a várakozásoknál jobban növekszik az igény az egyes gyártástechnológiákra, főleg a 7 nm-es opciókra, így pedig fel kell gyorsítani a gyártósorok kiépítését is.

A 7 nm-es eljárások mellett az új 5 nm-es node bevezetése is kritikus szempont már. A kísérleti gyártás már fut, a tömeggyártás pedig továbbra is a következő év tavaszára van tervezve. A tajvani bérgyártó szerint az 5 nm-es, EUV-s node iránt az ultramobil, valamint a HPC szegmensekben utazó cégek érdeklődnek.

A 6 nm-es node kísérleti gyártása is hamarosan elindul. Ez a 7 nm-es opció half node-ja, és ha egy cég nem akar 5 nm-re váltani, elsődlegesen azért, mert túl drága a gyártás, akkor választhatja a 6 nm-es opciót, amire a meglévő 7 nm-es dizájnok és eszközök könnyen portolhatók. A tömeggyártás a következő év végén indul.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény