FőoldalÜzletA Huawei az Androidnál gyorsabb operációs rendszerrel vág vissza
2019. július 01., hétfő ::

A Huawei az Androidnál gyorsabb operációs rendszerrel vág vissza

A kínai állami média szerint javában zajlik a Huawei saját operációs rendszerének tesztelése, már más mobilgyártók is bekapcsolódtak

A Trump-féle tiltás az Android rendszer alkalmazását is érinti. A Huawei saját operációs rendszerrel riposztozna. Ez ugyan Androidos alapokon nyugszik, de annak csak bárki által szabadon használható részeit használja. A kínai mobilgyártó fölött régóta lebeg a Trump-adminisztráció pallosa, így évek óta készülnek B tervvel.

Idén tavasszal márciusban a vállalat konzumer részlegét vezető Richard Yu egyértelművé tette, hogy lényegében elkészült a rendszer. Már májusban kiderült, hogy az amerikai kormányzat intézkedései miatt máris szükség van rá, miután amerikai cégek nem szolgálhatják ki a Huaweit, így a Google sem biztosíthatja az Android fontos részeit. Sokan HongMeng OS néven emlegetik a rendszert, a gyártó azonban az európai szabadalmi hivatalnál a Nyugaton könnyebben marketingelhető Ark OS nevet is levédette. A Global Times azt írja a platformról, hogy 60 százalékkal gyorsabban működik, mint az Android.

A kínai állami médium azt is közzétette, hogy a rendszert már a Tencent helyi technológiai óriásvállalat és olyan kínai mobilgyártók is tesztelik, mint az Oppo és a Vivo. Ez sokkal inkább növelheti a Huawei mobilpiaci túlélési esélyeit, mint a sebességkülönbség. ugyanis a három cégnek összesen már 35 százalékos piaci részesedésük van. Így az európai vásárlók például könnyen azzal szembesülhetnek, hogy míg 10 polcon lévő telefonból eddig egy iPhone és 9 androidos készülék volt, hirtelen 1 iPhone, 6 androidos készülék és 3 új rendszerű lesz. Ha más kínai gyártókat is az új platform felé terel az állam, akkor pedig az is könnyen elképzelhető, hogy több országban is az androidos telefonok kerülnek kisebbségbe a kínálatban.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény