FőoldalÜzletEMO Hannover 2019 – A fémfeldolgozás vezető világvására a célegyenesbe fordult
2019. június 03., hétfő ::

EMO Hannover 2019 – A fémfeldolgozás vezető világvására a célegyenesbe fordult

A 22. EMO szakkiállítás 2019. szeptember 16-21. között tárja ki kapuit Hannoverben az érdeklődők előtt. A fémfeldolgozás legnagyobb világvására újra látogatható Németországban, a világ harmadik legnagyobb szerszámgép-piacán. „A gyártástechnológia minden jeles képviselője bemutatja termékeit és szolgáltatásait Hannoverben, a legnagyobb és legátfogóbb iparági kiállításon. Senki sem engedheti meg magának, hogy ezt kihagyja,” mondta Cristoph Miller, a VDW vásárigazgatója

Május elejéig már 2030 kiállító jelentkezett 47 országból. A cégek között szerepelnek a különböző technológiák piacvezetői, mint például a DMG Mori, az FFG, a Mazak, a Siemens, a Grob, a Doosan, a Fanuc, az Okuma, a Makino, az Index, a GF a Machining Solutions, a Chiron, a Trumpf, az SLM, a Stratasys, a Paul Horn, az Iscar, a Sandvik, a Kuka és még sokan mások. Egyre több cég csatlakozik hozzájuk minden nap. Magyarországról eddig két cég jelentkezett, az NCT Ipari Elektronikai Kft. és a Strigon Machine Tools Ltd.

Az EMO Hannover világvásár az egyetlen igazán nemzetközi platform, amely összehozza a fémipari szereplőket. Az összes többi vásárral ellentétben, amelyek a kiállítóik alapján nemzetközinek hirdetik magukat, az EMO Hannover a világ minden pontjáról vonzza a szaklátogatókat. 2017-ben a nagyjából 130 000 látogató majdnem fele Németországon kívülről érkezett Hannoverbe, mintegy 160 ország képviseltette magát. A kiállítókat tekintve ez az arány 64%-ra emelkedett.

„Az EMO Hannover világvásár vitathatatlanul innovatív platform a fémfeldolgozásban használt gépek, megoldások és szolgáltatások tekintetében,” hangsúlyozta Miller. 2017-ben a kiállítók 72%-a nyilatkozta azt, hogy a hannoveri vásárra hozott innovációkat kifejezetten az EMO-ra fejlesztették ki. Miller szerint ez nem történne meg bármelyik másik vásáron.

Az EMO Hannover kiállítás intelligens technológiákat kínál az intelligens gyárak számára. Az EMO Hannover kiállítás központi témája, Az intelligens technológiák mozgatják a jövő termelését! az iparág egyik legnagyobb kihívásával foglalkozik. „Az intelligens gyárak esetében a teljes értéklánc mentén az emberek, üzemek és üzletek hálózatba kapcsolása döntő fontosságú,” magyarázta Miller a VDW képviseletében. Az ipari hálózatba kapcsolás lendületet ad, mivel manapság már jóval nagyobb az elérhető feldolgozási sebesség, ami egyáltalán lehetővé teszi az óriási mennyiségű adat feldolgozását. Az International Data Corporation nemzetközi piackutató intézet becslései szerint 2020-ig 30 milliárd privát és ipari végpontot lehet majd bekapcsolni a hálózatba.
Az intelligens technológiák jelentik a produktivitás legfontosabb kulcsát, és ugyanígy a jobb minőségét és a nagyobb rugalmasságét is. Ezek a gyártástechnológia újabb és további fejlesztéseinek klasszikus célkitűzései. A digitalizálás és az intelligens gyárak hálózatba kapcsolása szintén megkönnyíti az új funkciók beágyazását, mint például a monitoring vagy prediktív karbantartási folyamatok, amelyek az okos adatokon és adatelemzésen alapuló öntanuló rendszerek segítségével még egy lépést tehetnek előre. Ezek fektetik le az alapot az olyan újabb üzleti modelleknek, mint a platformgazdaság, lehetővé téve az ügyfelek és szolgáltatók számára, hogy elérjék a hatékonyság következő szintjét.

Majdnem minden EMO kiállító legfontosabb prioritása, hogy kreatív és új megoldásokat kínálhasson az érdeklődők számára. Az új ipar 4.0 koncepció minden területen felbukkan: berendezések, alkatrészek, vezérlők, mérőrendszerek és anyagáramlás. „Meggyőződésünk, hogy az EMO Hannover 2019 az intelligens gyárnak kialakított új ajánlatok és megoldások csomópontjaként funkcionál majd,” mondta Miller.

IoT a gyártásban – az EMO Hannover 2019 központi eleme

Az IoT többféle konstellációban jelenik majd meg az EMO Hannover szakkiállításon, így rámutat az ipar 4.0 minden vetületére:

  • IoT a gyártásban témára kialakított kiállítóterület A vezérléstechnológia, szoftverek és automatizálási technológia területéről érkező egyéni kiállítók számára fenntartott szekció. Neves vezérléstechnológiai szereplők, mint a Beckhoff, a Bosch, a Fanuc, a Heidenhain és a Siemens, valamint mérnöki konzorciumok, mint az Adamos és az Axoon ismertették meg IT platformjaikat az EMO Hannover vásáron az érdeklődőkkel 2017-ben. „Tudjuk, hogy a kiállítói terület kiemelkedően vonzó környezetet kínál az IT szolgáltatóknak is, mint például az IBM, a HP, a GE, az SAP, a Microsoft, az Oracle, a Telekom és a többiek, hiszen így van lehetőségük gyártástechnológiai szereplőkkel bővíteni üzletüket,” mondta Miller. Az EMO Hannover szakkiállítás megfelelő platformot biztosít erre, mivel a gyártástechnológiai értéklánc minden döntéshozója jelen van – és érdeklődnek a termékfejlesztéstől a gyártáson és minőségirányításon keresztül a logisztikáig minden lehetőség iránt. „A gyártástervezők manapság nem csak a gépekbe fektetnek, integrált megoldásokat keresnek, ezt pedig egyetlen más vásár sem biztosítja számukra ilyen koncentrált formában, csak az EMO Hannover szakkiállítás és világvásár,” összegezte Miller.
  • Különleges bemutató: Ipar 4.0 – intelligens megoldások az üzlet fellendítésére Innovatív cégek és elismert kutatóintézetek mutatják be intelligens megoldásaikat, amelyek legfőbb célja, hogy növeljék ügyfeleik üzleti sikereit a negyedik ipari forradalom korszakában. Ide tartoznak a monitoring folyamatokban és működési támogatásban hasznosítható intelligens alkatrészek, megoldások, amelyek biztosítják a teljeskörű adatbiztonság mentén zajló zökkenőmentes adatforgalmat és még sok egyéb megoldás. A különleges bemutató során a színpadra lépnek majd a kutatási terület képviselői is, akik a tudományos fejlődés jelenlegi helyzetét mutatják be. Mindemellett a szakembereknek szervezett fórum lehetőséget kínál a már meglévő termékek és jövőbeli elképzelések szakavatott közönség előtti megvitatására. A különleges bemutatót a VDW a Konrandin Media Csoporttal együtt szervezi.
  • Nemzeti standok Ezen a kiállítói területen nemzeti standokkal is találkozhatnak a látogatók. Eddig Kína, Tajvan és Svájc jelentkezett. A VDW Franciaországgal és Japánnal még tárgyalásokat folytat. Mindegyik országnak megvan a saját nemzeti ipar 4.0 koncepciója vagy IoT-val kapcsolatos kezdeményezései, ezért meghívtuk őket, hogy bemutathassák ezeket az EMO Hannover 2019 kiállításon is.
  • Ipar 4.0 Trend Fórum A VDW a gép- és berendezésgyártás ernyőszervezete, a VDMA (Német Gép- és Berendezésgyártók Szövetsége) szoftveregyesületével fogott össze. Együtt szervezik az ipar 4.0 koncepcióval és gépi tanulással kapcsolatos legújabb trendeket bemutató fórumot, folyamatos előadásokkal és panelbeszélgetésekkel az EMO időtartama alatt. A munka jövője szintén központi téma lesz.
  • umati – az ipar 4.0 közös nyelve A szerszámgépek felhasználói felületéhez kapcsolódó, az OPC egységes struktúráján alapuló szabvány valamennyi funkciójával együtt végre bemutatásra kerül az EMO Hannover 2019 kiállításon. Ez neutrális és nyitott kapcsolatot biztosít a gépeknek a magasabb szintű IT rendszerekhez, ami az ipar 4.0 sikerének előfeltétele is egyben. Csak ezután lehet a különböző vezérlőrendszereket használó gépgyártók adatait az ERP és MES rendszerekbe vagy a felhőbe továbbítani. A következő lépésben az adatok feldolgozása vagy kiértékelése történik, ezáltal képezik új szolgáltatások és funkciók alapját.

Ez a kapcsolat a hozzáadott értékek és üzleti modellek kulcsa, amelyet - a gazdaság reményei szerint - az ipar 4.0 fog elérni. Különösen a kis- és középvállalkozásoknak fontos, hogy képesek legyenek hatékonyan csatlakoztatni a gépeket, mivel így tudnak majd részt venni az új IoT fejlesztésekben. Ez segíteni fog nekik abban, hogy a napi üzletvitelben a kulcskompetenciájukra tudjanak összpontosítani.

Ezért is indította el a VDW nyolc ismert német szerszámgépgyártóval és minden jelentős vezérlőbeszállítóval összefogva az umati interfész projektet több mint egy évvel ezelőtt. umati = univerzális szerszámgép interfész. Mostanáig több mint 20 felhasználási esetet határoztak meg: többek között a gyártás gyors áttekintése, program előrehaladása és gépstátusz, gyártási utasítások kezelése, hibastatisztika készítése és működési státusz idővonal mentén. Ezeket több mint 100 releváns paraméter írja le, pl. „gép dolgozik igen/nem”. 2018 végén közös munkacsoportot hoztak létre az OPC UA számára. A szabvány felülvizsgálatában és terjesztésében a nemzetközi szerszámgép-közösség is részt vesz.

A célkitűzés a specifikáció teljes megvalósításának bemutatása az EMO Hannover 2019 kiállításon – olyan mértékben, amennyire az rendelkezésre áll majd abban az időben – a megnövekedett számú partnerrel együtt. „A VDW feltételezi, hogy az első termékek is jelen lesznek, amelyekben a specifikáció alapján az előre konfigurált OPC UA szerverek közvetlenül a megfelelő vezérlőegységbe vannak integrálva.” mondta el Miller.

Az EMO Hannover szakkiállítás az ipari termelés jövőjéhez kapcsolódó témákat is érint Az EMO Hannover 2019 érint minden gyártáshoz kapcsolódó kihívást, a gépi technológiától és IT megoldásoktól kezdve a munka világának változásáig. Rávilágít arra, mennyivel produktívabbak, hatékonyabbak és rugalmasabbak lesznek a következő generációs gépek és berendezések. Számos párhuzamosan futó esemény segítségével azt is bemutatja, a hálózatba kapcsolt gyártás hogyan terjed át minden más területre. A megrendelések feldolgozása, a gyártáselőkészítés és tervezés, a gyártási folyamat, valamint a logisztika mind változni fog. Folyamatosan új funkciók és szolgáltatások jönnek létre. Az iparágban dolgozók számára lehetővé kell tenni az új feladatok ellátásához szükséges készségek elsajátítását. „Az EMO Hannover 2019 kiállítás sokat tud ezekben a témákban segíteni. Az EMO szervezői párhuzamos események és különleges bemutatók széles választékával egészítik ki a kiállítók által bemutatott kínálatot. Az EMO újra a nemzetközi gyártástechnológia Mekkájaként várja az ide látogatókat, és kijelöli a fejlődés útját az elkövetkező évekre,” mondta Miller a VDW képviseletében.

EMO Hannover 2019

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény