FőoldalÜzletProject14: otthon-automatizálási kihívás a Farnell-től
2019. február 19., kedd ::

Project14: otthon-automatizálási kihívás a Farnell-től

A mérnökök online közössége, az element14.com, bejelentette legújabb Project14 tervezési versenyét, amelynek témája az „otthon-automatizálás”. Az online közösség tagjainak lehetősége lesz egy olyan projektet létrehozni, amely technológiai megoldásokat használva tenné hatékonyabbá az emberi élettereket, például gépi tanulással, mesterséges intelligenciával és automatizált kényelemvezérléssel

A Project14 egy havonta megtartott tervezési verseny, amelyen mindenféle háttérből érkező és mindenféle tudásszintet képviselő gyártó és mérnök indulhat, és amely eredetileg azért indult, hogy népszerűsítse a közös tanulást, és erősítse az element14 közösség tagjai közötti együttműködést. A résztvevőket arra kérik, hogy blogbejegyzésekben dokumentálják előrehaladásukat, a legjobban sikerült projektek készítői pedig 100 USD értékű bevásárlóutalványt nyerhetnek, amelyet Európában a Farnell element14 oldalon, Észak-Amerikában a Newark element14 oldalon, illetve az ázsiai és csendes-óceáni térségben az element14 oldalon használhatnak fel.

Minden Project14 kihívás az element14 közösség tagjainak javaslatai alapján készül, az egyes hónapok témáját pedig nyilvános szavazással határozzák meg. Az otthon-automatizálási kihívást eredetileg egy közösségi tag, az egyesült államokbeli Dallasban élő fejlesztő, Cristina Harrison javasolta. A javaslat megtételére részben a populáris sci-fi sorozat, az Eureka inspirálta őt, amelyben szerepel egy mesterséges intelligencia által vezérelt otthon, S.A.R.A.H. (Self Actuated Residential Automated Habitat – „Önvezérelt Lakossági Automatizált Élőhely”).

Dianne Kibbey, az element14 és a Premier Farnell közösségért és közösségi médiáért felelős globális vezetője így nyilatkozott: „A Project14 lehetőség a gyártók és a mérnökök számára, hogy önbizalomra tegyenek szert, megosszák tehetségüket a világgal, és bemutassák technikai készségeiket és kreativitásukat, attól függetlenül, hogy mennyi korábbi tapasztalattal rendelkeznek.”

„Azzal, hogy a havi versenyünket a lehető legszélesebb közönség előtt megnyitottuk, a Project14 lehetővé teszi a kezdők, a szakemberek és a két tudásszint között is mindenki számára, hogy tanuljanak egymástól, és közösen járják az alkotás útját, amely egy ötlettel kezdődik, és a végére egy teljesen megvalósított mérnöki projektté válik, hatalmas pénzösszegek vagy rengeteg idő rááldozásának szüksége nélkül.”

„Az otthon-automatizálás témája tükrözi a globális szinten egyre növekvő érdeklődést a háztartási okoseszközök és az összekapcsolt életterek irányába. Izgatottan várom, hogy közösségünk tagjai milyen ötletekkel rukkolnak elő, és örömmel fogadom a közösségünkhöz ezen a projekten keresztül becsatlakozó új, kreatív személyiségeket.”

Ha indulni szeretnének a Project14 otthon-automatizálási tervezőversenyén, akkor a résztvevőknek mindössze csak regisztrálniuk kell az element14 közösségébe, és be kell küldeniük egy blogbejegyzést, amelyben részletezik ötletüket és annak fejlesztési tervét.

A projektek beküldési határideje 2019. március 14.

További információkat és a részvétel összes feltétele

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény