FőoldalÜzletMost a T-Mobile vádolja lopással a Huaweit
2019. január 22., kedd ::

Most a T-Mobile vádolja lopással a Huaweit

Az USA-ban technológia ellopása miatt bűnügyi nyomozást indítanak a Huawei ellen. A kínai cég természetesen mindent tagad

Még 2014-ben perelte be a T-Mobile a Huaweit, mert a kínai cég állítólag a mobilok teszteléséhez felhasználható, robotikával kapcsolatos technológiát lopott. Ekkor a T-Mobile 500 millió dolláros kártérítést követelt, három évvel később 4,8 milliót kapott. Most azonban a hatóságok bűnügyi nyomozást indítanak Amerikában a Huawei ellen, amiért az állítólag ellopta a T-Mobile titkait – tudósította a The Wall Street Journal.

A jelentés szerint a T-Mobile Huawei készülékeket rendelt, és a minőségirányítási teszteket egy Tappy nevű robottal végezte el. A Huawei dolgozói érdeklődni kezdtek erről a robotról és a mögött lévő technológiáról. A T-Mobile biztonsági kamerái felvették, ahogy a Huawei egy embere szétszedi a robotot, majd a táskájába teszi egy részét. Később bevallotta, hogy azért lopta el, hogy fejlesszék a Huawei robotját. Később újabb Huawei dolgozót csempésztek be, aki fotókat készített.

A Huawei szerint nem loptak üzleti titkokat, mert a robot a YouTube-on és a szabadalmi leírásokban bárki által látható. A T-Mobile az ügy miatt visszalépett a Huaweitől. Az ügyben kiadott Huawei közlemény szerint: „A Huawei Technologies nem kívánja kommentálni a média értesüléseit. A hírben szereplő üggyel kapcsolatban ugyanakkor fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy a Huawei és a T-Mobile 2017-ben rendezték vitájukat, miután az Amerikai Egyesült Államok bírósága nem állapított meg károkozást, jogalap nélküli gazdasági előnyszerzést, se szándékos, rosszindulatú magatartást a Huawei részéről a T-Mobile üzleti titkait illetően.” Kérdés ugyanakkor, hogy vajon miért is fizetett a Huawei 4,8 millió dollárt a T-Mobile-nak?

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Led technológia

Led technológia

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény