FőoldalÜzletHamarosan ösztöndíjra is pályázhatnak az NI Mentor Programban résztvevő pedagógusok!
2018. augusztus 27., hétfő ::

Hamarosan ösztöndíjra is pályázhatnak az NI Mentor Programban résztvevő pedagógusok!

Az NI Mentor Program tanévnyitó konferenciáján most először hirdették meg az NI Mentor Pedagógusi Ösztöndíj Programot, és többek között szó volt az Agóra Tudományos Élményközpont által októbertől indítandó Agóra Tanári Klubról is. A konferencia hivatalos megnyitóján felszólalt Dr. Barcsa Lajos Debrecen város alpolgármestere, Somogyi Béla az Agóra Tudományos Élményközpont ügyvezetője, Dr. Ábrahám László az NI Hungary Kft ügyvezetője és Hüse Attiláné a Debreceni Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese

Dr. Barcsa Lajos köszöntőjében kiemelte: az NI Mentor Program nagy jelentőséggel bír abban, hogy a jövő nemzedék úgy kerüljön ki az iskolapadból, hogy a munkaerőpiac kihívásainak meg tudjon majd felelni és sikeresen elhelyezkedhessen a természettudományos területeken. Az alpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a természettudományos szakirány választása a siker záloga lehet, hiszen az ezen a területen végzett diákok biztos elhelyezkedésre számíthatnak Debrecenben. Továbbá elmondta: az Új Főnix Terv keretében egy jelentős oktatási infrastruktúra-fejlesztés mellett döntött Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, ugyanis 10 milliárd forintot fordítanak az elkövetkezendő időszakban az oktatási intézmények fejlesztésére.

Somogyi Béla beszédében hangsúlyozta, hogy már egészen kicsi korban fontos a természettudományok világának népszerűsítése és bemutatása, de emellett a felnőtteknek is lépést kell tartaniuk a technológia rohamos fejlődésével. 2018 októberétől ezért az Agóra Tudományos Élményközponttal való együttműködés keretében az NI Mentor Programban résztvevő pedagógusok bekapcsolódhatnak az élményközpont által szervezett Agóra Tanári Klubba is, amely egy tanévben hat alkalommal közvetlenül segíti majd azokat a pedagógusokat, akik bővíteni, mélyíteni szeretnék a tudásukat a robotprogramozás területén.

Dr. Ábrahám László szerint a 2009 óta működő NI Mentor Program pozitív hatása már jól érzékelhető, és örömmel jelentette be a Program egy új elemét. A National Instruments a Virtuális Műszerezésért Alapítvány 2018 őszétől ún. NI Mentor Program Pedagógusi Ösztöndíj Programot hirdet meg, amelynek köszönhetően három pedagógus (óvodai, alapfokú oktatási szint, középfokú oktatási szint) egy tanéven keresztül (10 hónapig) havi 20 ezer forint ösztöndíjban részesül. Az ösztöndíj elnyerésére azok a pedagógusok pályázhatnak – már óvodai szinten is –, akik intézményükben kiemelkedő módon végzik a diákok természettudományos-, és műszaki területekre irányuló tehetséggondozását. A további részletekkel kapcsolatban hamarosan minden érdeklődő tájékozódhat majd az alapítvány honlapján.

Hüse Attiláné fontos és tiszteletreméltó kezdeményezésnek nevezte az NI Mentor Program pedagógusi ösztöndíját. Elmondta, hogy a Debreceni Szakképzési Centrum elkötelezett a műszaki szakképzés felé és folyamatosan fejleszti képzéseit, hogy a diákok megfelelhessenek az Ipar 4.0 kihívásainak.

Az NI Mentor Programról röviden:

A közel 10 éve működő NI Mentor Programban a 2018/2019-es tanévben 17 magyarországi és 3 határon túli megyéből összesen 135 intézmény vesz részt. Ennek intézményi megoszlása a következő: 13 óvoda, 70 általános iskola, 31 gimnázium, 14 szakközépiskola, 1 közhasznú szervezet, 6 nem közhasznú szervezet. A 133 intézmény közül 29 újonnan csatlakozott a programhoz, a fennmaradó intézmények pedig már korábban is tagjai voltak a programnak. Az intézmények előreláthatólag kb. 6000 diákot tudnak elérni és inspirálni a mérnöki pálya választására.

A 2018/2019-es tanévben összesen 42 mentor dolgozik majd, ebből 39 mentor az NI Hungary Kft. munkatársa, 3 fő pedig külső mentorként vesz részt a programban.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény