FőoldalÜzletA legnagyobb gyártók csak hajlítható mobiltelefonról álmodnak
2018. augusztus 14., kedd ::

A legnagyobb gyártók csak hajlítható mobiltelefonról álmodnak

Formálódik az okostelefon-gyártók közötti küzdelem újabb terepe: több cég is összehajtható mobilon dolgozik

Már hosszú ideje hallani a Samsungról, hogy ilyen készüléket fejleszt, és a második negyedéves eredmények bemutatásakor a jövőre vonatkozóan tett megállapításokból többen azt a következtetést vonták le, hogy már nem is kell túlságosan sokat várni egy ilyen eszközre. Az egyelőre Galaxy F-ként emlegetett telefon vonatkozásában a The Wall Street Journal július közepén számolt be arról, hogy a vállalat akár már a jövő év elején előállhat összehajtható kijelzőjű mobiljával. A lap információi szerint 7 hüvelykes képernyője lesz a készüléknek, amelyet félbe lehet majd hajtani, hogy olyan formája legyen, mint egy pénztárcának. Az üzleti napilap ugyanakkor arról is beszámolt, hogy a különleges készülék nem a nagy tömegeknek készül, kezdetben inkább a technológia iránt rajongókat, illetve a lelkes játékosokat veszik majd célba vele, hiszen a speciális technológia miatt akár 1500 dollárba is kerülhet az eszköz. A dél-koreai társaságtól egyébként nem áll távol a rugalmas kijelzős technológia, OLED-panelből már bemutattak hajlíthatót, és saját közlésük szerint arra készülnek, hogy új területeken is kamatoztassák ezt a technológiát.

Nagy kérdés, hogy a Samsungnak sikerül-e megelőznie legnagyobb riválisait egy ilyen mobil piacra dobásával. Ugyanis a Nikkei Asian Review értesülései szerint a Huaweinél is nagy erőfeszítéseket tesznek egy összehajtható telefon létrehozására, és az egyik célkitűzés, hogy lekörözzék a Samsungot a bemutatásával – a jövő év elején jönnének ki a készülékkel. A világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártójának számító Huawei számára ez persze csak a presztízs miatt lenne nagy siker, a hírek szerint ugyanis csak limitált mennyiséget készítenének a speciális mobilból, 30 ezret. A Nikkei Asian Review úgy tudja, hogy a társaság egy másik kínai céggel, a BOE Technology Grouppal fogott össze, az általuk kifejlesztett kijelzőtechnológiát alkalmaznák. A különleges OLED kijelzőről már elérhető bemutató videó a világhálón, amelyen jól látszik, hogy a kihajtott képernyő ugyan kissé felpúposodik középen, ám fut rajta az Android, és használható a készülék.

A dél-koreai Etnews technológiai oldal szerint a Samsungnak és a Huaweinek további kihívói is akadnak: a Xiaomi és az OPPO is beszállna az összehajtható mobilok versenyébe. Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy milyen képességű eszközöket vetnének be a küzdelembe, egyes források szerint azonban dél-koreai beszállítókkal egyeztetnek a képernyő kapcsán.

Ha igaznak bizonyulnak a hírek, az azt jelentené, hogy a világ legnagyobb, androidos okostelefonokat készítő vállalkozásai beszállnak az összehajtható mobilok versenyébe.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény