FőoldalÜzletGyárat zár be a Nikon az okostelefonok miatt
2017. november 06., hétfő ::

Gyárat zár be a Nikon az okostelefonok miatt

Az okostelefonok globális térnyerésének látja kárát a Nikon

Napjainkban az okostelefonok több technikai eszközt is egyesítenek. Nincs szükség többé mp3 lejátszóra, ébresztő órára, naptárra és egy sor más dologra. Így például a kompakt digitális fényképezőgépek piaca is a töredékére csökkent az elmúlt évtizedben.

nikon 1

Ennek tudható be, hogy a Nikon október 30-án közleményben jelentette be, leállítja az egyik gyárát. Az üzem digitális fényképezőgépeket gyártott a kínai Csiangszu tartományban. A kínai gyár nem csak fényképezőgépeket készített, hanem lencséket tükörreflexes fényképezőgépekbe is, az üzemben 2285-en dolgoztak. A közlemény azt írja, hogy a gyár bezárásának költsége 62 millió dollár lesz, de Kína továbbra is a vállalat egyik legfontosabb piaca marad.

A döntésre azért volt szükség, mert az okostelefonok terjedésével jelentősen csökkent a kereslet a kompakt digitális fényképezőgépek iránt. Az elmúlt években az okostelefonok számának emelkedése komolyan károsította a kompakt digitális fényképezőgépek szegmensét, ami megnövelte a működési arányt a kínai gyárban, és bonyolult gazdasági környezetet teremtett - írja a közlemény.

A digitális kamerák globális piaca a tizedére esett vissza az elmúlt tíz évben. A Nikon nem állítja le teljesen a kompakt digitális fényképezőgépek gyártását, ugyanis a japán és thaiföldi üzemekben továbbra is készülnek ilyen típusú készülékek. Iparági előrejelzések szerint a 2018 márciusában záruló üzleti év végén a Nikon 4,8 millió eladott darabra számít, ami 24 százalékos csökkenés az előző évhez képest.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény