FőoldalÜzletCsődvédelmet kért az Externet
2017. augusztus 03., csütörtök ::

Csődvédelmet kért az Externet

Ez még nem jelenti automatikusan az egyik legnagyobb hazai "alternatív" vezetékes internetszolgáltató cég végét – azonban nem lesz könnyű innen talpra állni

Az Externet nem volt feltétlenül sikertelen cég: a 2013-2016 közötti működése adózás utáni profittal zárult minden évben. Azonban a vállalat hatalmas, mintegy 900 millió forintos adósságot görgetett maga előtt, ezt pedig nem tudta érdemben csökkenteni a néhány tízmilliós nagyságrendű profitból. Az utóbbi időben a cég a "szolgáltatók szolgáltatójaként" igyekezett újrapozícionálni magát a piacon, olyan szereplőként, amely háttérmegoldásokat kínál más telekommunikációs vállalatok számára, egyedi igényeknek megfelelően. Jellemző az Externet problémáira, hogy a cég honlapja szerint 2016. januári az utolsó hír, ebben jelentette be a cég, hogy IPTV és online TV szolgáltatást indít. Így nem is okozott nagy meglepetést, hogy a napokban csődvédelmet kértek, aminek eleget téve a bíróság fizetési moratóriumot rendelt el. A maximum 90 napos védelem alatt a cég rendezheti a pénzügyi zavarát és amennyiben meg tud egyezni hitelezőivel, folytathatja működését. Amennyiben erre nem kerül sor, akkor jöhet a felszámolás, amelynek során a megfelelő törvényi és szerződéses feltételek mentén kapják (vagy nem kapják) vissza a pénzüket a kölcsönt nyújtó szereplők.

Az Externet az egyik első hazai internetszolgáltatóként 1996-ban jött létre, cég papírjainak kereskedése még 2008-ban indult el a Budapesti Értéktőzsdén, de nem bizonyult jó befektetésnek, 2017 januárjára mínusz 8,7 százalékos évesített hozamot hozott össze - gyakorlatilag a papír elvesztett értékének túlnyomó részét. Az év elején végül az Nyrt. kivonult a tőzsdéről és Zrt.-vé alakult.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény