FőoldalÜzletKukába a Moore-törvénnyel?
2017. április 19., szerda ::

Kukába a Moore-törvénnyel?

A Hewlett Packard Labs. nagynevű kutatója, R. Stanley Williams szerint a Moore-törvény a halálán van, és így a lapkagyártók végre rákényszerülnek, hogy új tervezési megoldásokban gondolkodjanak

R. Stanley Williams pár éve kulcsszerepet játszott a memrisztor megalkotásában.

A Moore-törvény kukába dobása talán a legjobb dolog, ami a számítógépekkel történhet, mert felgyorsítja az elmozdulást a régi, elavult számítógépes architektúráktól – állítja R. Stanley Williams. A Moore-törvény egy tapasztalati megfigyelés, amit az Intel társalapítója, Gordon Moore fogalmazott meg 1965-ben. Lényege, hogy az integrált áramkörök összetettsége 18-24 havonta megduplázódik. A törvény sokáig meghatározta a fejlesztéseket, és segített abban, hogy az eszközök teljesítménye előre látható tempóban növekedjen, áruk pedig csökkenjen.

De ma már azonban egyre nehezebb a lapkák geometriáját tovább zsugorítani, és ezzel a kihívással valamennyi nagy lapkagyártó szembesül. Ennek alapján fogalmazta meg Williams, hogy a Moore-törvényt ideje eltemetni, és a kényszeres méretcsökkentés helyett az olyan új tervezési megoldások felé nyitni, mint például az agy működését utánzó neuromorfikus lapkatervek.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény