FőoldalÜzletDupla élettartamú Li-akkumulátorok
2016. december 19., hétfő ::

Dupla élettartamú Li-akkumulátorok

A Huawei grafén felhasználásával alkotta meg új lítium-ionos akkumulátorát, amely akár 60 °C hőmérsékletű környezetben is működik

Huawei Központi Kutatóintézete alá tartozó szervezet, a Watt Laboratórium tette közzé a hírt a Japánban idén 57. alkalommal megrendezett Battery Symposiumon. A rendezvényen a Watt Laboratórium vezető kutatója, Dr. Li Yangxing elmondta, hogy három technológiának köszönhető az áttörés. Egyrészt egy speciális adalékanyagnak, amely megakadályozza az elektrolitok magas hőmérsékleten történő bomlását. Másrészt katódként módosított nagy kristályú NMC anyagokat használnak, amely a katódpor hőstabilitását növeli. Harmadrészt pedig a grafén a lítium-ionos akkumulátor hatékonyabb hűlését teszi lehetővé.

huawei battery 1

Dr. Li elmondta még, hogy 60 °C-os környezetben kétezer feltöltés után a grafénnal továbbfejlesztett lítium-ionos akkumulátorok kapacitásának 70 százaléka megmaradt. Kétszáz napon keresztül 60 °C-os környezetben tárolva az akkumulátor kapacitásának csupán kevesebb, mint 13 százaléka vész el. Dr. Li szerint a Huawei hamarosan egy rendkívül gyors töltést kínáló készüléket fog bejelenteni.

A Huawei kutatási eredményei nagy jelentőséggel bírnak a kommunikációs bázisállomások vagy az elektromos járművek tároló rendszereinek esetében. Az olyan régiókban, ahol magas a hőmérséklet a szabadtéren működő akkumulátorok életideje akár négy évnél is többre emelkedhet.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény