FőoldalÜzletÚjabb nagybevásárlás: a Brocade-et megveszi a Broadcom
2016. november 04., péntek ::

Újabb nagybevásárlás: a Brocade-et megveszi a Broadcom

A már 67 milliárd dollárra értékelt Broadcom most egy 5,5 milliárd dolláros üzlettel hízik még tovább

A kaliforniai Brocade Communications Systems az idén tavasszal már maga is végrehajtott egy saját méretéhez képest nagyszabású akvizíciót: 1,5 milliárd dollárért szerezte meg a vezeték nélküli hálózati eszközöket gyártó Ruckus Wireless-t, ezzel tovább bővítve nagyvállalati hálózati portfólióját. Ezzel a vállalat piaci értéke szeptemberben 3,62 milliárd dollárra emelkedett. Most újabb bejelentésre került sor: s cég elfogadta a szingapúri székhelyű Broadcom chipgyártó 5,5 milliárd dolláros ajánlatát, amely a Brocade 400 millió USD adósságának átvállalását is magában foglalja.

A Broadcom azonban rögtön meg is szabadul a Brocade IP Networking üzletágától, elsősorban azért, mert az versenyhelyzetbe hozná a legnagyobb megrendelői (Cisco, HPE, Intel) közül több vállalattal is. Ez leginkább a már említett Ruckus Wireless-t jelenti, amelyre a kommentárok szerint a Broadcom igen könnyen talál majd vevőt, hiszen erre a területre az amerikai gyártók mellett a kínai vállalatok is igyekeznek minél mélyebben benyomulni. Ettől eltekintve az új szerzemény mindenki szerint jól kiegészíti majd a Broadcom amúgy is erős hálózati tároló portfólióját, amelybe most integrálják majd többek között a Brocade üvegszálas hálózati tároló termékeit is.

A félvezetőpiac sokat emlegetett konszolidációja az utóbbi időben hatalmas értékű cégfelvásárlásokat eredményezett, amelyek között a Broadcom és a Brocade egyesülése szinte eltörpül. Legutóbb nemrégiben számoltunk be a 47 milliárd dolláros Qualcomm-NXP felvásárlásról, de a nyáron a SoftBank is 32 milliárd dolláros üzletet kötött az ARM-mel, míg az Analog Devices (ADI) 14,8 milliárd dollárt fizetett a Linear Technology-ért (LTC).

Forrás

Korábban a témában

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény