FőoldalÜzletA hackerek már a spájzban vannak
2016. augusztus 09., kedd ::

A hackerek már a spájzban vannak

Ha már az amerikai Demokrata Párt számítógépein is másfél évig ténykedhettek a hackerek, ha már a Twitter-főnök jelszavát is ellophatták, ha már az űrállomáson is vírust találnak, akkor nekünk is érdemes odafigyelnünk az informatikai rendszereinkre. Érdemes éberebbnek lennünk

Az idei Informatikai Biztonság Napja, vagyis az ITBN CONF-EXPO központi témája idén a kiberéberség. Ma ugyanis az az egyik legfontosabb, és egyben a legnagyobb kihívás, hogy észrevegyük, ha “valaki éppen ott jár a spájzban”, hogy felfedezzük az ismeretlen betolakodókat a saját rendszereinkben. Sokan a mai napig azt hiszik, hogy az éberség csupán annyit jelent, hogy feltesznek egy vírusirtót a gépükre. Pedig ma már a védelmi rendszereink, az ország kritikus infrastruktúrái is folyamatos odafigyelést igényelnek a hét minden napjának minden órájában - a hackerek ugyanis nem mennek el szabadságra és hétvégéjük sincs.

Az informatikai biztonság hiánya mostanra globális problémává vált, a kiberbűnözés mérete pedig meghaladta a drogok által okozott károkat és ezzel meg is előzte a hagyományos bűnözést. Nem ritka, hogy hackercsoportok egymásnak adják tovább vagy adják el az információt, például azért, hogy a zsarolóvírusok működése zavartalan legyen. Csak az informatikai rendszereken keresztül történő zsarolás milliárdos üzletté vált.

Az idei ITBN-en megismerhetjük, hogy mi a mai védelmi csúcstechnológia, mi működik a világban és mi a magyar valóság. Kiderül, hogy melyek a legizgalmasabb kiberbiztonsági startupok és milyen világszínvonalú kutatólaborok működnek hazánkban és a világ más pontjain.

Előadóink között köszönthetjük majd az Interpol egyik kiberbiztonsági nyomozóját, akitől megtudhatjuk, hogyan dolgoznak, hogyan tudtak lekapcsolni egy világszerte működő több száz fős hackercsoportot. Tavalyi nagy sikerű dark-webes bemutatója után idén is jelen lesz majd a thaiföldi Igazságügyi Minisztérium és a thai király kibervédelmi tanácsadója, Prinya Hom-anek is, aki ázsiai kibervédelmi szakértőként most a kínai kiberbiztonsági helyzetről fog beszélni, illetve bemutatja azt is, hogy hogyan működik egy sok száz fős hackerszervezet az ázsiai országban. Rajtuk kívül több mint 80 cég és szakmai szervezet vesz részt a rendezvényen, ahol többek között azt fogják bemutatni, hogyan tudnak segíteni a mai helyzetben, milyen viselkedés alapú figyelmeztető rendszerek állnak a felhasználók rendelkezésére. Az esemény 2000 látogatója a nagyobb előadások mellett kisebb, 10-15 fős szűk, szakmai interaktív előadásokat és bemutatókat is megtekinthet.

A rendezvényen arról is szót ejtünk majd, hogy hogyan védhetők az eddig sérthetetlennek hitt ipari rendszerek, vagyis hogyan garantálható az, hogy a hackerek ne veszélyeztessék például egy város áramvagy ivóvízellátását. Kiemelten foglalkozunk majd a jelszólopás témakörével is, ami különösen fontos és aktuális téma: ha napjainkban a technológiai vezetők sem változtatják meg 4-5 éven keresztül a jelszavukat, akkor mi lehet azokkal, akik egyáltalán nem értenek az informatikához?

A szeptember 27-28-ai eseménynek idén is a Groupama Aréna ad otthont, melyre a www.itbn.hu weboldalon keresztül lehet regisztrálni. A tavalyihoz hasonlóan a regisztráció idén is ajánlásos módszerrel működik, azaz minden új résztvevőnek referenciát kell kérnie az ITBN idei partnereinek vagy támogatóinak valamelyikétől. Akik tavaly ellátogattak a rendezvényre és még rendelkeznek a 2015-ös regisztrációs kódjukkal és email címükkel, azoknak idén nem szükséges újra ajánlást kérni.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény