FőoldalÜzletSmart Conference 2016
2016. április 08., péntek ::

Smart Conference 2016

Az IIR Magyarország energetikai rendezvényének, a Smart Conference (2016. április 26—27., Budapest) középpontjában a jövő energiaellátásával kapcsolatos kihívások, az intelligens eszközökkel történő megoldások és felhasználási módjai állnak. A konferencia átfogó képet ad az energetika és a smartosítás területén történt eredményekről és további fejlesztésekről

Hol tart ma a Smart Metering, és milyen irányban fejlődnek az okoshálózatok?
A rendezvény fókuszában a smartosítás: okosmérők, okoshálózatok, smart cities és e-mobilitás.

A világ energiaellátása jelentős átalakuláson megy keresztül, az infokommunikációs eszközök egyre nagyobb szerepet töltenek be a fogyasztók hatékonyabb energiaellátásában.

A tematika körüljárja a SMART FUTURE kérdéskörét, a jelenlévők megtudhatják, hol tart a smart metering, és milyen irányban fejlődnek az okoshálózatok. Bemutatásra kerülnek a 2014-ben lezárult kísérleti pilot-program-tapasztalatok és a jövőkép a hálózati elosztók szemszögéből. Továbbá a megújuló energiaforrások hasznosítása mellett a, smartosításokat is megismerhetik a hazai és nemzetközi „Smart City” projektek keretén belül. Emellett a jövő fenntartható energiarendszerének szerves részeként középpontban az elektromobilitás.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság Audit Osztályának munkatársa adatvédelmi kérdésekre kínál megoldási lehetőséget, az okosméréssel együtt járó adatkezeléssel összefüggésben. Megtudhatják, miként vállal szerepet a KOM Központi Okos Mérés Zrt. a Smart Grid és Smart Meteringben.

Vállalati esettanulmányokon keresztül bemutatásra kerül, hogyan működik az okosmérés a távhő- és a vízszolgáltatásban, továbbá megismerkedhetnek az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport elektromos mobilitásprogramjával.

A további fókusztémák között szerepel a Smart Home, a Smart Cities fejlesztések kérdésköre, valamint az e-mobilitás szabályozási környezete. A jelenlévők betekintést nyerhetnek, hogy milyen úton haladunk a jövő energiatakarékos városa felé, milyen további fejlesztések várhatóak, és milyen aktuális pályázati lehetőségek biztosítják a fejlődés lehetőségét.

A fentiekben említett cégek mellett előadást hallhatnak többek között a Budapesti Távhőszolgáltató Zrt., a Fővárosi Vízművek Zrt., a Győr MVJ Polgármesteri Hivatal, valamint a Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal szakembereitől.

Ha felkeltette érdeklődését a konferencia, látogasson el a www.iir-hungary.hu weboldalra, ahol részletes információt kaphat a rendezvény programjáról és a jelentkezés módjáról!

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény