FőoldalÜzletBosch: folyt. köv.
2015. augusztus 10., hétfő ::

Bosch: folyt. köv.

A Bosch megnyitotta Budapesten a cégcsoport második legnagyobb európai autóipari fejlesztési komplexumának új központi épületét. A technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója összesen 32 milliárd forint beruházással korszerűsítette és bővítette a Bosch magyarországi központjának és a Budapesti Fejlesztési Központnak helyet adó létesítményt

„A Bosch Magyarország és a további helyi fejlesztések iránti elkötelezettségét mutatja, hogy az autóipari mérnökök számát tekintve Budapesten található a cégcsoport második legnagyobb európai K+F központja, ahol most 19000 m2-en 800 mérnök csak a gépjárművekhez kapcsolódó projekteken dolgozik. A tervek szerint a fejlesztői létszáma 2016-ban eléri az 1000 főt. Az eredeti tervekhez képest egy újabb épület építése is megkezdődik, ahol ugyancsak az autóipari fejlesztések lesznek a középpontban. A kormányzattal folytatott sikeres tárgyalások után a törvényi feltételek megteremtésével Magyarországon is lehetőség lesz a teljesen automata gépjárművek tesztelésére, ami hatalmas lehetőség az országnak" – mondta az ünnepségen Oliver Schatz, a Budapesti Fejlesztési Központ vezetője.

Javier González Pareja, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója, a magyarországi Bosch csoport vezetője beszédében kiemelte, hogy a kilenc magyarországi Bosch-leányvállalatnál összesen 10500 fő dolgozik és az együttes üzleti eredményükkel 2,5%-kal járultak hozzá a magyar GDP-hez. Tavaly 24 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre és idén 700 új munkahelyet kívánnak teremteni csak a diplomás fiataloknak.

„Az új épület megnyitását kutatás-fejlesztési tevékenységünk folyamatos bővülése tette lehetővé. Az innováció mindig kulcsfontosságú volt a Bosch sikereiben, és ennek részeként a magyar mérnökök szakmai tudására és elkötelezettségére is számítunk" – jelentette ki a megnyitón Dr. Dirk Hoheisel, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának tagja.

„Magyarország kormánya számára különösen fontosak az olyan értékteremtő beruházások, amelyek alapját nemcsak a gazdasági racionalitás, hanem a magyar szakemberek tudása teremti meg. A Bosch olyan példa erre, amelyre méltán lehetünk büszkék" – mondta ünnepi beszédében Dr. Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára.

A teljes budapesti komplexumban már közel 1300 mérnök dolgozik, ami több mint kétszerese a beruházás 2011-es indulásakor foglalkoztatottak számának. Közülük mintegy 1000 mérnök számára alakítottak ki munkaállomásokat az új épületben. A komplexum teljes területe 51 000 négyzetméter, operatív alapterülete pedig 47 800 négyzetméter. A most átadott új épületben irodákat, kutatólaborokat, tanműhelyeket, illetve közösségi és inspirációs tereket alakítottak ki. Az új laborokban a nagyobb biztonságot és kényelmet nyújtó vezetéstámogató rendszerek fejlesztéséhez szükséges élettartam szimulációkon, megbízhatóság teszteken, analíziseken és folyamatteszteken dolgoznak a Bosch mérnökei. Az építkezés részeként egy négyszintes parkolóház is felépült a fővárosi központban.

Magyarország a Bosch egyik legnagyobb K+F központja

A magyarországi Bosch csoport 2000-ben telepítette autóipari technológiai fejlesztőmunkáinak egy részét Budapestre, majd 2005 októberében az addig itt működő fejlesztési osztályok önálló vállalati egységgé szerveződtek, és létrejött a Bosch Budapesti Fejlesztési Központja. A centrum jelenleg 11 osztállyal működik. Itt fejlesztik például az elektronikus vezérlőegységeket, valamint az utasbiztonsági és vezetéstámogató rendszerek különböző elemeit. Emellett a Budapesti Fejlesztési Központban működik egy autószerelő műhely is, ahol az ultrahang-, video- és radarérzékelőkön alapuló legújabb vezetéstámogató rendszereket szerelik be az autókba.

A Bosch honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény