FőoldalÜzletFejlesztőközpontot avatott a TDK Szombathelyen
2015. június 01., hétfő ::

Fejlesztőközpontot avatott a TDK Szombathelyen

A nemzetközi TDK csoporthoz tartozó EPCOS Kft. átadta 10,5 milliárd forintos beruházással kiépített 14 ezer négyzetméter alapterületű fejlesztő- és gyártóközpontját Szombathelyen. Az elektronikai alkatrészeket gyártó, a vasi megyeszékhelyen 1900 embert foglalkoztató cég a fejlesztéssel a szombathelyi ipari parkba vonta össze két telephelyét, amely így 50 ezer négyzetméterre bővült

A fejlesztés révén mintegy 220, részben magas képzettséget igénylő munkahely jön létre, többek között villamos- és gépészmérnökök, folyamat-, karbantartó, minőségbiztosítási mérnökök, valamint termelésben dolgozó technikusok és szakmunkások számára. A már jelenleg is közel 100 fős kutatási-fejlesztési részleg szintén tovább bővül.

Joachim Zichlarz, az EPCOS AG. igazgatótanácsának elnöke az avatóünnepségen kijelentette: ambiciózus terveik vannak, a következő három évben a szombathelyi gyár 61,5 milliárd forintos árbevételét 20%-kal kívánják emelni, amihez a kapacitások növelésére, köztük a kutatási és fejlesztési részleg további bővítésére lesz szükség Szombathelyen. Hozzátette: „A szombathelyi vállalat mára az induktivitások és alumínium elektrolit kondenzátorok versenyképes fejlesztő- és gyártóközpontjává nőtte ki magát, miközben Európában és világszerte elsősorban autóipari megrendelők számára szállít termékeket."

A fejlesztő- és gyártóközpontban innovatív ötletek alapján a cég a jövőben olyan „okosautós" alkalmazásokhoz gyárt és részben helyben fejleszt az autóiparban felhasznált elektronikai alkatrészeket mint pl. az automatikus távolsági fényvezérlők, parkolást segítő, sávelhagyásra figyelmeztető, táblafelismerő optikai rendszerek részegységei, vagy a teljes kulcs nélküli nyitás és indítás részegységei.

A szombathelyi cég terveiben az szerepel, hogy az autóiparban felhasznált termékek részarányát a szombathelyi gyártóközpontban – amely már a TDK konszern legnagyobb gyártóbázisa Európában – 30%-ról 50%-ra növelik.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény