FőoldalÜzletLabVIEW Fejlesztői Nap 2015
2015. június 01., hétfő ::

LabVIEW Fejlesztői Nap 2015

Az idei Fejlesztői Napon is sok érdekes témát érintett az NI. Az érdeklődő mérnökök nemcsak a LabVIEW új funkcióival ismerkedhettek meg, hanem esettanulmányokon keresztül tippeket kaptak, trükköket tanulhattak a kollégáiktól

A nyitóelőadáson Péter Attila az NI értékesítési vezetője beszélt az iparági trendekről és az NI jövőbeni elképzeléseiről. Szerintük az IoT lesz a jövő egyik hatalmas üzlete, kb. 19 trillió dollár az üzleti potenciálja. 2020-ig 50 milliárd eszköz fog az internetre csatlakozni és ezeknek csak a kisebbik része lesz konzumer termék, az igazán nagy potenciál az ipari szegmensben van. Nagyon nehéz elemi egységeket gyorsan és költséghatékonyan fejleszteni és gyártani, ezért a platform-alapú tervezőprogramoké a jövő, így a LabVIEW is tovább erősíti pozícióit ezen a téren és folyamatosan bővül olyan új funkciókkal, melyekkel ezek a célok még gyorsabban, még költséghatékonyabban megvalósíthatók.

Ványi Zoltán az ENG Systems Hungary Kft. fejlesztője az automatizált mérések során keletkező hatalmas adatmennyiség gyors feldolgozására és a keresések felgyorsítására mutatott be példákat.

Ulbert István a az MTA TTK Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézetéből arra mutatott megoldási példákat, hogyan sikerül az agykutatási projektjeik során a LabVIEW felhasználásával a rengeteg bejövő csatorna jeleit regisztrálni és feldolgozni.

Vámos Dániel a Cavity Eye Hungary Kft. programtervező informatikusa cégük egyik termékének fejlesztési folyamatát mutatta be, melynek segítségével a fröccsöntő szerszámok belső nyomását lehet monitorozni.

Gárdonyi Gábor a BME MOGI Tanszékéről arra a problémára adott megoldási javaslatokat, amikor egy programrutint több célra akarunk felhasználni egy időben. A rutin fizikai többszörözése ilyen esetekben nem nyújt jó megoldást, helyette a virtuális megoldások lehetnek célravezetők. Így egy kódra hivatkozunk, mely külön allokált memóriaterületeken valósít meg egymástól független hívásokat.

Szilágyi Nándor a Robert Bosch Kft. fejlesztője cége egyik váltóvezérlő-fejlesztésének példáján keresztül mutatta be, hogyan lehet jól alkalmazni a LabVIEW funkcióit élettartam-teszteknél.

Piotr Kruczkowski az NI alkalmazástechnikai mérnöke a modul alapú kódfejlesztés technikáit mutatta be a hallgatóságnak, Dariusz Jaworowski pedig CLD vizsga előkészítőt tartott az érdelődő hallgatóknak.

A konferencián nagyon jó volt olyan magyarországi fejlesztésekről hallani, melyeket magyar mérnökök végeznek és sikeresek a saját területükön. Az NI LabVIEW-ja mindenkinek nagy segítség, aki ilyen területen fejleszt, mert sokszínűségével minden feladat megoldható vele.

A National Instrument honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény